Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cercuri de la Palatul Copiilor au expus în Galeria Consiliului Judeţean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Lucrările micilor artişti pot fi admirate în holul Consiliului Judeţean timp de o săptămână
Lucrările micilor artişti pot fi admirate în holul Consiliului Judeţean timp de o săptămână

Expoziţia a fost pusă în scenă de cercurile de artă textilă, pictură, desen şi tapiserie

Miercuri, 3 aprilie 2013, la Consiliul Judeţean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziţiei “Flori de primăvară”, expoziţie care cuprinde lucrări de tapiserie, pictură, artă textilă şi obiecte decorative din deşeuri, realizate de copiii şi tinerii care frecventează cercurile Palatului Copiilor.

Expoziţia a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul trei, fiind pusă în scenă de profesoarele Lucica Moldovan – cercul de artă textilă, Szemak Zsuzsa – cercul de pictură, Mădălina Dragoş – cercul de desen şi Szarvadi Edit – cercul de tapiserie. Cele câteva zeci de lucrări expuse ilustrează peisaje, portrete, şi au în spate mii de ore de muncă în cazul unora. De exemplu, pentru realizarea unei tapiserii de un metru pe un metru, copilul ori tânărul poate munci chiar şi un an de zile. Profesoara Szarvadi Edith ne spune că pentru a face tapiserie copilul are nevoie de îndemânare, de multă ambiţie, răbdare, iar simţul estetic se dezvoltă pe parcurs. Pe lângă aceste calităţi, practic e necesar un ac special cilindric, fire în foarte multe nuanţe, pânză şi rame. La deschiderea expoziţiei, directoarea Palatului Copiilor, Gabriela Silvăşan, le-a mulţumit copiilor prezenţi mereu la activităţile cercurilor pe care le frecventează şi cadrelor care le îndrumă paşii în derularea acestor activităţi extraşcolare. Directoarea Palatului Copiilor le-a dat celor prezenţi şi o veste bună, şi anume aceea că rând pe rând, toate cercurile se mută înapoi în clădirea de pe Calea Traian. Din luna octombrie, fiecare cerc şi-a desfăşurat activitatea în altă locaţie, unele la internatele liceelor din municipiu, fiindcă imobilul Palatului Copiilor trebuia să fie supus unei expertize tehnice. Fiindcă la vremea respectivă se presupunea că există un risc mare ca acea clădire să se prăbuşească, toate cercurile au fost evacuate. Se pare că expertiza le-a dat undă verde celor peste 1.000 de copii înscrişi la cercuri şi profesorilor lor să se întoarcă în vechea clădire.

Lucrările micilor artişti pot fi admirate în holul Consiliului Judeţean timp de o săptămână, iar apoi, în luna mai, elevor reveni din nou pe pereţii Consiliului Judeţean pentru a le da ocazia sătmărenilor să vadă ce înseamnă munca cu copiii la Palatul Copiilor.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns