Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmărenii au obţinut 1800 proiecte de dezvoltare rurală

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
APIA si autoritatile locale au dat startul unei caravane de informare a beneficiarilor de fonduri europene prin PNDR
APIA si autoritatile locale au dat startul unei caravane de informare a beneficiarilor de fonduri europene prin PNDR

Marţi, 9 aprilie, primari, viceprimari, fermieri, directori de instituţii deconcentrate, reprezentanţi ai autorităţilor au participa la deschiderea campaniei de informare denumită generic “Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului  românesc”.

Campania este iniţiată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Reuniunea informală a avut loc în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ. În judeţ 1.832 de proiecte în valoare de 179,545 milioane de euro au fost sau sunt finanţate.

Cuvinte de apreciere la adresa utilităţii campaniei de informare

Întâlnirea a fost moderată de Oana Mândruţ, coordonator al regiunii de Nord Vest. Cuvântul de deschidere l-a rostit prefectul Eugeniu Avram, care s-a manifestat mulţumit de faptul că se pune în mişcare o asemenea caravană. Oamenii de la sate au nevoie de informaţii pentru a putea solicita finanţări în scopul dezvoltării unei afaceri, creşterea nivelului economic, dar şi al celui de trai. Organizatorii au fost felicitaţi pentru iniţiativă, iar beneficiarilor li s-a urat succes.

Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean consideră lăudabilă iniţiativ. Prin intermediu caravanei, autorităţile publice locale revin în contact cu fermierii, potenţialii beneficiari ai diverselor măsuri de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). A propus ca în carava informativă să fie incluşi şi specialişti din cadrul Camerei Agricole, dar şi a Agenţiei de PLăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA). Astfel se extinde gama informaţiilor oferite de la sursă potenţialilor beneficiari.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare in 10 aprilie, sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Târguri în judeţul Maramureş

Asculta acest articol Păstrând deja tradiţia, în cele ce urmează vă prezentăm programul târgurilor de animale din judeţul vecin Maramureş