Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cresc preţurile porcilor graşi şi scad cele ale purceilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


    Cu trei săptămâni înainte de Paştele sărbătorit de creştinii ortodocşi şi greco-catolici, în târgul de la Botiz au reapărut porcii graşi. Preţurile animalelor bune de tăiat au crescut cu 10-15% – se cereau 9 lei/kilul în viu, în vreme ce ale purceilor sunt în scădere cam cu acelaşi procent.

Sâmbătă, 13 aprilie, în ciuda norilor, vremea a fost  potrivită pentru târg. Crescători de animale din localităţile învecinate au scos la târgul săptămânal din Botiz porci, purcei, viţei şi chiar şi iepuri. N-au lipsit cerealele şi produsele industriale.

Încă de la intrarea în târg era evident faptul că oferta de purcei este mare, dar şi că sunt persoane interesate a cumpăra aceste animale. Nu puţini au fost cumpărătorii care au fost obligaţi să ducă în braţe purceii la autoturismele ce-i aşteptau fie la intrarea, fie pe marginea şoselei. Au fost scoşi la târg purcei cu vârste între 5 şi 8 săptămîni, dar şi şoldani de 10-12 săptămâni.

Purceii s-au dus la targ pana si cu autoturismele
Purceii s-au dus la targ pana si cu autoturismele

Pentru purcei s-au cerut preţuri între 150 şi 250 de lei bucata, cu posibilităţi de negociere. S-au vândut suficient de mulţi guiţători mici încât crescătorii să se întoarcă acasă mulţumiţi. Preţurile şoldanilor au fost cuprinse între 300 şi 450 de lei bucata, în funcţie de mărime şi greutate.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

târg, Botiz, porci, purcei, viţei, iepuri, cereale

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns