Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Senatorii vor avea o săptămână liberă înainte de Paşte

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Senatorii vor avea, în săptămâna premergătoare Paştelui, activitate numai în circumscripţiile teritoriale, a stabilit luni Biroul permanent.

 
“Programul acestei săptămâni este cel obişnuit. Astăzi (luni – n.r.) şi mâine, lucrări în plenul Senatului. (…) A fost o discuţie legată despre cum se va desfăşura activitatea Senatului în săptămâna dinainte de Paşte, Săptămâna Patimilor. Având în vedere cum s-a procedat şi în alţi ani, s-a considerat că senatorii îşi vor putea desfăşura activitatea în teritoriu, inclusiv în zilele de luni şi de marţi. Vorbim de săptămâna premergătoare Paştelui: 29 aprilie-5 mai”, a precizat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Cristian Dumitrescu, citat de Agerpres.

Totodată, el a anunţat că membrii Comisiei pentru afaceri europene din Senat îşi vor desfăşura activitatea, în mod excepţional, la Cluj-Napoca, la invitaţia Universităţii Babeş-Bolyai.

“Comisia pentru afaceri europene îşi va desfăşura activitatea săptămânală, de data aceasta, la Cluj, la invitaţia Universităţii Babeş-Bolyai. În mod normal, conform regulamentului, aceste şedinţe ale comisiei se desfăşoară în Senat. De data asta, Biroul permanent, în mod excepţional, a fost de acord cu această solicitare, plecând de la ideea că, prin parteneriatul cu o universitate de prestigiu, vom putea crea acea forţă umană, de tineri, care să se dedice acestui domeniu important al afacerilor europene”, a spus Dumitrescu.

Întrebat care este costul acestei deplasări a senatorilor la Cluj, Cristian Dumitrescu a precizat că nu costă nimic.

“Aşa cum a fost aprobată deplasarea, ea nu costă nimic pentru că este la invitaţia Universităţii Babeş-Bolyai, care asigură cazarea senatorilor pentru noaptea respectivă. Senatorii, prin Constituţie şi lege, nu plătim transportul. Aşa este prevăzut şi nimeni nu a restricţionat”, a explicat el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns