Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu: “Jos Băsescu” continuă să fie un obiectiv al USL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Crin Antonescu:Nu poti sa pastrezi oamenii lui Basescu
Crin Antonescu:Nu poti sa pastrezi oamenii lui Basescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune televizată, că este deja cunoscut momentul în care se va realiza proiectul “Jos Băsescu”, dacă este vorba de persoana preşedintelui, subliniind însă că înlăturarea sistemului de putere promovat de actualul şef al statului rămâne un obiectiv al USL.

 

 
“N-am nicio îndoială că suntem de acord, eu şi Victor Ponta, ‘Jos Băsescu’ este în primul rând o chestiune care nu ţine doar de o persoană (…), pentru că, dacă ar fi aşa, nu sunt prea multe variabile, putem să aşteptăm, ocupându-ne fiecare cu ce avem a ne ocupa. Ştim deja, atât cât ne putem prevedea soarta de la o zi la alta, ştim deja când se realizează proiectul ‘Jos Băsescu’, dacă e vorba doar de o persoană, în toamna anului următor, spre iarnă, aşa, când vor fi alegeri prezidenţiale la care Traian Băsescu nu mai poate participa”, a declarat liderul liberal, la Digi 24, citat de Agerpres.
Întrebat dacă momentul plecării preşedintelui ar putea fi devansat, Antonescu a răspuns că nu există nicio strategie politică în acest sens, dar a accentuat faptul că proiectul “Jos Băsescu” se referă la un întreg sistem de putere. “Dacă nu e vorba de o persoană, ci e vorba de modul de a se manifesta şi a se structura al puterii, de folosirea anumitor instituţii (…) în interes politic, atunci ‘Jos Băsescu’ în acest înţeles continuă să fie un proiect sau parte a unui proiect. Evident că nu suficientă, dar necesară. Pentru că nu poţi reconstrui funcţionarea acestor mecanisme, acestor instituţii, dacă păstrezi mentalităţile, dacă păstrezi oamenii lui Traian Băsescu şi dacă în continuare Traian Băsescu însuşi, profitând de faptul că e pe aici încă un an şi ceva, bruiază, ca să spun aşa, tot acest efort”, a explicat preşedintele PNL.
Crin Antonescu a adăugat că modificările care urmează să fie aduse Constituţiei vor pune capăt la ceea ce el a numit “regimul Băsescu”.

 

 

Antonescu: Băsescu încearcă să pozeze în tutore al Guvernului

 
Preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi creeze imaginea de tutore al actualului guvern, după modelul pe care l-a promovat în perioada în care Emil Boc era prim-ministru, a mai afirmat joi seara, preşedintele PNL, Crin Antonescu.
“Este reflexul, de înţeles, al lui Traian Băsescu, dacă îi înţelegi psihologia, de a poza în continuare măcar într-un tutore al guvernului, dacă nu în capul propriu-zis al acestui guvern. România, pe timpul guvernelor Boc, a fost de fapt o republică prezidenţială. (…) Ei, bun, acum nu mai e cazul. Totuşi, e greu psihologic să renunţe la postura, repet, măcar de tutore care să mângâie pe cap, dacă nu poate să atace, măcar să laude, dar în orice caz să inducă ideea că e acolo, că e la cârmă, că guvernul e sub controlul, sub evaluarea lui măcar”, a spus liderul PNL.

În opinia sa, atitudinea pe care preşedintele o are faţă de actualul guvern trebuie tratată cu circumspecţie. “Instabilitatea în judecăţi de valoare a domnului Băsescu e deja periculoasă, încât să mai fie luată în seamă. Pot să vă spun că eu nu sunt atât de încântat ca domnul Băsescu de propriul meu guvern, deşi, spre deosebire de domnul Băsescu, chiar cred în acest guvern, cred în şansa lui şi îl susţin. (…) Preşedintele Băsescu nu are nici pe departe, ca să spun aşa, bunele intenţii pe care lasă să se înţeleagă că le-ar avea”, a mai spus Crin Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns