Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Daniel Dăianu ar urma să fie prim-vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară

Daniel Daianu va fi adjunctul lui Dan radu Rusanu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Daniel Daianu va fi adjunctul lui Dan radu Rusanu
Daniel Daianu va fi adjunctul lui Dan radu Rusanu

Daniel Dăianu ar urma să ocupe poziţia de prim-vicepreşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), au declarat, marţi, pentru Mediafax, surse din USL, conform cărora acesta va asigura conducerea organismului alături de Dan Radu Ruşanu, care va fi preşedinte.

 

 

Candidaţii pentru funcţiile de conducere din cadrul ASF vor fi audiaţi marţi după-amiază în comisiile de buget din Parlament, urmând ca miercuri plenul celor două Camere să-i învestească în funcţie.

Potrivit surselor citate, Dan-Radu Ruşanu va fi secondat la ASF de către Daniel Dăianu, în calitate de prim-vicepreşedinte.

De asemenea, Marian Sârbu, Daniel Tudor şi Mircea Ursache vor fi vicepreşedinţi ai ASF, responsabili de domeniile care reveneau Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi, respectiv, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

 

În februarie, surse oficiale declarau pentru Mediafax că fostul ministru al Finanţelor Daniel Dăianu este aproape de a fi numit în poziţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), propunere politică acceptată şi de Banca Naţională a României.

Guvernul a decis în luna decembrie a anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să desfiinţeze autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de către o nouă instituţie – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

 

În nota de fundamentare a actului normativ, Guvernul a motivat caracterul de urgenţă invocând disfuncţionalităţile constatate, mai ales în ultima perioadă, în activitatea desfăşurată în sectorul pieţei de capital şi cel al asigurărilor, care impun adoptarea unor măsuri de ordin legislativ pentru asigurarea eficientizării activităţii de supraveghere sectorială realizată în afara ariei de competenţă a băncii centrale.

La acel moment, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că unificarea autorităţilor de supraveghere a pieţei financiare nebancare este recomandată de către Banca Centrală Europeană, mai ales în state în care adâncimea acestei pieţe este mică.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Fostul preşedinte Traian Băsescu, despre propunerea lui Vlase la SIE

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat după nominalizarea social-democratului Petru-Gabriel Vlase la conducerea Serviciul de Informaţii Externe. El spune că această propunere  mulţumeşte pe toată lumea şi rezolvă cele trei mari dileme ale momentului, revocarea şefei DNA, suspendarea şefului statului şi “o condamnare”.