Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liceul de Artă “Aurel Popp” organizează “Festivalul Primăverii”

Organizatorii festivalului s-au întâlnit cu presa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu această ocazie vor fi alese stema și drapelul școlii

Organizatorii festivalului s-au întâlnit cu presa
Organizatorii festivalului s-au întâlnit cu presa

De joi până sâmbătă, elevii Liceului de Artă “Aurel Popp” vor fi angrenați într-un festival care va pune în valoare talentele muzicale și plastice ale școlii. Inițiativa a fost prezentată de conducerea liceului într-o conferință de presă.

Au luat loc la masa întâlnirii cu ziariștii directoarea Natalia Hoduț, directoarea adjunctă Annamaria Manfredi (președinte al festivalului), fostul director Marcel Sabo, profesorii de muzică Ecaterina Țuțuraș și Marius Boroș, profesorii de arte plastice Lola Scripor și Nyiri Zoltan.

Evenimentul numit “Festivalul Primăverii” se constituie într-o etalare a talentelor școlii și va cuprinde o expoziție a elevilor plasticieni, concursuri de teorie și interpretare muzicală derulate pe categorii derivate din anii de studiu, ca și un concurs pentru alegerea unei steme și unui drapel pentru liceu – și a unui imn, dacă se va găsi vreun elev talentat care să-l compună.

Festivalul este organizat în colaborare cu Fundația “Peter Franz German”, care a donat liceului sătmărean instrumente muzicale datând inclusiv din epoca barocă, partituri și o sumă de bani care “face pui” în conturile bancare, încât din dobândă s-a putut organiza acest eveniment. Peter Franz German, decedat de curând, a fost elev al Liceului de Artă Satu Mare și a cântat în orchestra Filarmonicii sătmărene, apoi în Germania, fiind concert-maestru al Filarmonicii Baden-Baden. Văduva sa va fi prezentă la festival.

Deschiderea oficială și vernisajul expoziției de arte plastice au loc joi de la ora 17, iar concursurile muzicale se derulează pe tot parcursul zilei de vineri. Sâmbătă, la ora 10, în sala festivă “Jean Monnet” este programată Gala Laureaților. Se vor acorda diplome de participare, diplome de excelență și Trofeul festivalului.

Încheiem remarcând inspirata schimbare de decor a sălii festive, care a devenit mai funcțională și are un plus de… muzicalitate prin expunerea, pe pereții scenei, a vechilor instrumente primite prin bunăvoința regretatului German.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns