Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Veterinarii sătmăreni şi-au prezentat bilanţul pe primul trimestru al anului

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Doctorii veterinari Eugen Muresan, Corneliu Ceica si Dumitru Pintea
Doctorii veterinari Eugen Muresan, Corneliu Ceica si Dumitru Pintea

 

   Joi, 25 aprilie, la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, a fost convocată o conferinţă de presă. Au participat dr. Corneliu Ceică – director executiv, dr. Dumitru Pintea – director executiv adjunct şi dr. Eugen Mureşan – purtător de cuvânt. Scopul întâlnirii a fost prezentarea bilanţului activităţi pentru primul trimestru al anului 2013.

În primele 3 luni ale anului au fost aplicate 73 de amenzi

În cursul primelor trei luni ale anului inspectorii sanitar veterinari au aplicat 15 avertisment şi 73 de amenzi în valoare de 72.420 de lei. Printre neregulile sancţionate în perioada la care se referă datele statistice prezentate se numără: etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare; vânzarea şi/sau cumpărarea de animale fără documente sanitar-veterinare; introducerea fără documente sanitar veterinare a altor animale în efectivele existente; transport de animale fără documente; funcţionarea de târguri fără autorizaţie;

depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare; neîntreţinerea igienei în spaţiile de producţie alimentare; lipsa dezinfectoarelor de picioarela intrarea în fermă; existenţa animalelor neidentificate; comerţ intracomunitar fără acte; neconducerea registrului de consultaţii si tratamente ş.a. Din cele spuse de vorbitori, s-a putut deduce faptul că aproximativ 10% din amenzi sunt contestate, dar în majoritatea lor pierdute în instanţă. Contestaţiile se referă în special la amenzi pentru transportul animalelor.

Acţiuni de control în şcoli

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns