Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Paradă de automobile vechi la “Fabricat în Satu Mare – 2013”

Paula Fogas, Dan Brumboiu, dr. Dorel Coica, Iosif Holczli si Zoltan Obis la conferinta de presa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Paula Fogas, Dan Brumboiu, dr. Dorel Coica, Iosif Holczli si Zoltan Obis la conferinta de presa
Paula Fogas, Dan Brumboiu, dr. Dorel Coica, Iosif Holczli si Zoltan Obis la conferinta de presa

Până în prezent și-au anunțat participarea circa 80 de firme și alte entități

Asociația Economică Germano-Română (AEGR) – Deutsch-Rumänische Wirtschaftsverein (DRW) Satu Mare, în parteneriat cu Asociația Camera Meșteșugarilor (ACM), cu susţinerea Primăriei Municipiului Satu Mare şi a Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează în hala Pieței REX, în perioada 17-19 mai a IV-a ediție a manifestărilor reunite sub numele de “Expo Fabricat în Satu Mare – 2013”.

Motto-ul manifestărilor acestei ediții este “Satu Mare trăiește prin conexiuni excelente”.

Joi, 25 aprilie, de la ora 11, în sediul asociației din strada Fragilor nr. 1, organizatorii au susținut o conferință de presă. S-au aflat în fața reprezentanților mass media președintele asociației, Dan Brumboiu, primarul dr. Dorel Coica, Paula Fogaș, membră a conducerii AEGR-DRW, Iosif Hölczli, vicepreședinte al asociației și secretar al ACM, precum și Zoltan Obiș, reprezentantul pieței REX.

 

În aceeași perioadă au loc și “Zilele culturii germane”

 

“Scopul acestui eveniment este de a prezenta şi promova firmele, produsele şi serviciile firmelor care expun, a potențialului economic al judeţului nostru precum şi prezentarea șanselor oferite tinerei generații în realizarea unei cariere profesionale de succes. Este îmbucurătoare prezenţa multor firme cu capital românesc şi mixt din cele două asociaţii dar şi prezenţa meşteşugarilor, cei care duc mai departe tradiţiile comunităţii noastre. Evenimentul va aduna în jur de 80 de participanţi din judeţul Satu Mare. În acest an sunt prezente cele mai mari firme cu capital integral german din judeţul  Satu Mare din domeniile automotive, producţie de mobilier, industria textilă şi alimentară. Această iniţiativă creşte diversitatea participanţilor şi asigură vizitatorilor expoziţiei o paletă largă de standuri şi evenimente pe parcursul zilelor destinate EXPO 2013 “Fabricat în Satu Mare”, a spus în deschiderea conferinței de presă moderată de Paula Fogaș, președintele Brumboiu.

Am mai aflat că expoziţia va fi deschisă pentru public vineri, 17 mai, de  la ora 13 şi se va desfăşura pe parcursul a 3 zile. Programul expoziţional va fi vineri între orele 13 – 20, sâmbătă şi duminică între orele 10 – 20, în cadrul căruia vizitatorii vor avea ocazia să cunoască produsele marca “Fabricat în Satu Mare”.

De asemenea, președintele Bromboiu a anunțat că cei ce sunt în căutare de locuri de muncă vor putea depune CV-uri la standul firmelor participante.

Evenimentul are loc concomitent cu „Zilele culturale germane” organizate de către Forumul Democrat German  (FDG) judeţean Satu Mare. Această manifestare este un cadru generos  de exprimare a valorii culturii  germane ca o componentă esenţială a multiculturalismului judeţului Satu Mare. Programul manifestării cuprinde un recital de poezii Christel Ungar Ţopescu, o expoziţie “Şvabii Sătmăreni”, fotohunting,  concurs de coruri, spectacole de dansuri populare şi teatru, acţiuni dedicate tinerilor.

Ca noutate, în cadrul manifestărilor va avea loc o paradă a circa 10 automobile de epocă, iar în parcarea pieței, vor fi expuse mai multe mărci de autoturisme, după cum a precizat Zoltan Obiș.

“Evenimentul este foarte important pentru viața economică și socială a municipiului și județului Satu Mare. Este un mod deosebit de promovare, iar primăria va sprijini toate manifestările organizate de asociație și, la rândul său, va promova municipiul și județul în țară și în străinătate”, a spus printre altele primarul Coica la conferința de presă.

De asemenea, dânsul a spus câteva cuvinte despre vizita pe care a efectuat-o recent în Landul Essen (Germania), cu același scop, promovarea județului și a municipiului Satu Mare. La final, a anunțat căă în 30 iulie, o delegație a conducerii landului german va vizita județul nostru.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns