Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Proiect de educaţie antreprenorială la Colegiul Tehnic Traian Vuia

Activitate din cadrul proiectului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Activitate din cadrul proiectului
Activitate din cadrul proiectului

Calendarul lucrărilor şi activităţilor cuprinse în proiectul european HURO – “Educaţia antreprenorială a tinerilor – Orientare şi oportunitate” s-a încheiat pe 25 aprilie, printr-o conferinţă transfrontalieră desfăşurată în Vásárosnamény, Ungaria.

Proiectul derulat de Instituţia cu mai multe obiective Wesley János (Többcélú Intézmény) din Vásárosnamény Ungaria şi Colegiul Tehnic Traian Vuia Satu Mare a cuprins pe parcursul unui an numeroase activităţi de amploare în care au fost implicaţi 28 de profesori şi 800 de elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 20 ani din opt instituţii şcolare.

În cadrul conferinţei de închidere s-au scos în evidenţă rezultatele deosebite şi foarte variate obţinute în urma desfăşurării proiectului.

Importanţa acestor colaborări transfrontaliere în cadrul proiectelor europene şi posibilităţile pe care acestea le deschid părţilor implicate au fost subliniate de Anca Marinescu, reprezentant din partea Primăriei municipiului Satu Mare, respectiv Sándor Filep, primar al localităţii Vásárosnamény.

Despre măsura în care s-au realizat cele propuse în proiect, atât de partea română, cât şi de cea maghiară, au vorbit directorii celor două instituţii partenere: Tiberiu Baranyai, director al Colegiului Tehnic ”Traian Vuia” Satu Mare şi Gyula Vattamány, director al de Instituţiei cu mai multe obiective Wesley János (Többcélú Intézmény) din Vásárosnamény.

Prezentarea celor mai importante activităţi din proiect a fost realizată de cei doi coordonatori de proiect, profesoarele Eva Al-Akel, din partea română şi Viktoria Erdélyi, din partea maghiară. Doi elevi reprezentanţi din partea şcolilor partenere au luat de asemenea cuvântul pentru a spune cum au primit şi trăit ei această experienţă a participării în proiect.

Interesul mare avut faţă de acest proiect a reieşit şi din numărul mare de invitaţi prezenţi la această conferinţă de închidere: reprezentanţi ai autorităţilor locale, directori şi directori adjuncţi ai principalelor licee tehnice din Satu Mare, profesori şi elevi.

Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara Cornelia Bălan Pop.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns