Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sâmbătă a avut loc ediţia cu numărul 10 a Cupei Boghiş la pescuit sportiv

Castigatorii concursului
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Castigatorii concursului
Castigatorii concursului

Câştigătorii concursului sunt< Kramer Ştefan – locul I, Erdei Gergo – locul II şi Iacob Liviu – locul III

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, pe Balta Boghiş s-a desfăşurat cea de-a zecea ediţie Cupei Boghiş la pescuit sportiv, un eveniment care a devenit deja o tradiţie şi la care iau parte concurenţi pasionaţi de sportul cu undiţa. La ora 8, pe Balta Boghiş, şi-au dat întâlnire cei nouă concurenţi care după tragerea la sorţi a standurilor au avut la dispoziţie timp să îşi pregătească uneltele.

S-a pescuit cu două beţe, concurenţii având în dotare mincioc, juvelnic textil, iar nădirea a fost permisă de pe mal. Gavril Erdei, organizatorul Cupei Boghiş la pescuit sportiv, a oferit în deschiderea competiţiei mai multe detalii despre baltă, luciul de apă având 2 hectare, iar ca specii în Balta Boghiş un loc fruntaş fiind ocupat de crap. Din baltă se mai poate scoate caras, amur, roşioară, albituri, plătică, biban, şalău, ştiucă ori somn de râu, la concurs punctându-se toţi peştii prinşi.

Competiţia a durat opt ore, iar în timpul cântăririlor intermediare balanţa s-a înclinat, dându-le emoţii participanţilor care până în ultima clipă s-au temut să nu coboare o treaptă mai jos pe podium. În cele opt ore de concurs s-au prins în total 76,21 kilograme de peşte, iar pescarii au fost convinşi de faptul că ‘’are balta peşte’’. Populările pe Balta Boghiş sunt ritmice, iar dacă în toamnă în baltă au ajuns 500 de kg de caras, anul acesta au mai intrat şi 750 kg de crapi.

Şi ca să vă faceţi o idee despre cum s-a derulat evenimentul competiţional din acest an vă spunem că după primele două ore de concurs clasamentul intermediar arăta astfel< locul I – Liviu Iacob cu 9,73 kg peşte prins şi cu cea mai mare captură, un crap de 3,35 kg. Pe locul al doilea era Erdei Gergo cu 6,40 kg, urmat pe locul trei de Kramer Ştefan cu 4 kilograme peşte prins. În primele două ore de concurs s-a scos din baltă cantitatea de 36 de kilograme peşte. De la ora 11 la ora 14, în fruntea clasamentului a trecut ocupantul poziţiei cu numărul trei, Kramer Ştefan, cu 9,3 kg peşte prins în concurs, în acest interval de timp pescarii scoţând din baltă 14 kg de peşte. La ora 17 s-a făcut cântărirea finală, moment urmat de festivitatea de premiere.

Pe primul loc la Cupa Boghiş la pescuit sportiv – ediţia cu numărul 10 – a urcat Kramer Ştefan cu 26,2 kg, urmat de Erdei Gergo cu 11,25 kg şi Iacob Liviu cu 10,52 kg. Kramer Ştefan a reuşit să prindă şi cel mai mare peşte din concurs, un crap de 3,59 kg. Fericitul câştigător a primit şi un premiu special pentru cea mai mare captură, iar la o tragere la sorţi efectuată de unul dintre viitorii mari pescari, un băieţel de nici trei anişori pe nume Ivan, Kramer Ştefan a câştigat şi un premiu surpriză oferit de sponsorul Camino Hemi, un echipament de pescuit, cizme pescăreşti tip şalopetă. S-au acordat diplome, iar ocupanţii primelor trei locuri au primit lansete şi mulinete.

Concursul s-a încheiat cu o masă delicioasă, un gulyas la ceaun.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Nostalgia poate ține de cald

Asculta acest articol Un studiu a descoperit că nostalgia poate ţine de cald, rememorarea trăirilor plăcute fiind o modalitate insolită