Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ovidiu Mazilu a debutat ca arbitru în Liga I la fotbal

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este al doilea arbitru sătmărean din prima divizie alături de Istvan Kovacs

arbitruDelegat ca arbitru de rezervă la meciul din prima Ligă, Ceahlăul Piatra Neamț – Universitatea Cluj, Ovidiu Mazilu a ajuns în cele din urmă să conducă această partidă disputată vineri. A fost vorba de fapt de un debut a lui Mazilu în prima ligă de fotbal a României.

Un debut forțat de împrejurări, deaorece centralul Cristi Balaj a devenit indisponibil prilejuind debutul lui Ovidiu Mazilu în Liga I după ce a avut la activ mai multe delegări ca rezervă. A fost un debut fericit pentru arbitrul sătmărean deoarce s-a achitat bine de sarcini fiind notat, cu excepția unui singur cotidian, cu calificative foarte bune atât de observator cât și de reprezentanții media. Îl felicităm pe Ovidiu Mazilu cu acest prilej își îi dorim multe, multe meciuri bune în Liga I.

“Am aflat că voi conduce meciul cu câteva minute înainte de ora de începere. Sigur am avut emoții, era normal să fie așa. Dar, cred eu că am dus cu bine la capăt meciul și că la final nicio tabără nu mi-a reproșat nimic. A fost un meci important, un derby al candidatelor la retrogradare” ne-a declarat proaspătul divizionar A.

Tot în aceiași etapă, deja consacratul Istvan Kovacs, purtător al ecusonului FIFA, a arbitrat meciul Petrolul Ploiești – Viitorul Constanța. Am scris acest lucru pentru că nu știm ca vreodată, în istoria fotbalului sătmărean, să avem doi arbitri de centru simultan în Liga I.

E drept, am mai avut noi doi arbitri în Divizia A, în anii ’80. Poate cei mai vârstnici își amintesc de Otto Anderco și de regretatul Leontin Sălăjan. Primul, stabilit acum la Zalău și trecut de 80 de ani, a fost un cunoscut arbitru FIFA, iar al doilea a fost un excelent arbitru de linie.

Un a peste alta este meritul celor doi arbitri că ajuns în Liga I, dar și al școlii de arbitraj care funcționează pe lângă AJF. Facem această ultimă afirmație pentru că în spatele lui Kovacs și Mazilu mai sunt 4-5 arbitri în lotul Ligii a III-a, toți talentați și cu mari șanse de afirmare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns