Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Municipiul Satu Mare, premiat la categoria  “Armament de calitate” în cadrul “bătăliei” pentru titlul de “Oraşul Reciclării”

Municipiul Satu Mare, premiat la categoria  "Armament de calitate" în cadrul "bătăliei" pentru titlul de "Orașul Reciclării"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Municipiul Satu Mare, premiat la categoria  "Armament de calitate" în cadrul "bătăliei" pentru titlul de "Orașul Reciclării"
Municipiul Satu Mare, premiat la categoria  “Armament de calitate” în cadrul “bătăliei” pentru titlul de “Orașul Reciclării”

Municipiul Satu Mare a fost premiat la categoria  “Armament de calitate” în cadrul “bătăliei” pentru titlul de “Oraşul Reciclării”, fiind printre municipiile care au obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată.  

Proiectul iniţiat de Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a fost adresat primăriilor de municipiu şi s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013.

Pe parcursul competiţiei, în Satu Mare au fost colectate separat 243,936 de kg de deşeuri de ambalaje, dintre care 145,450 kg de plastic, 53,580 kg de sticlă şi 44,906 kg de hârtie-carton. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării autorităţilor locale şi a partenerilor acestora – operatori de salubritate şi organizaţii de profil.

În competiţia colectării deşeurilor de ambalaje fiecare oraş participant a fost performant la cel puţin unul dintre cele 3 criterii de evaluare: calitatea serviciului de colectare separată, cantităţile de deşeuri de ambalaje colectate, implicarea în proiect şi comunicarea acestuia către populaţie.

Proiectul a fost susţinut de Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice, iar partenerii media ai acestei competiţii au fost: Green Report, Revista Română de Administraţie Publică Locală şi Administraţie.ro.

În „bătălia” pentru titlul de “Oraşul Reciclării” s-au înscris 20 locaţii-cheie în care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns