Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Luna mai a fost declarată “Luna europeana a creierului”

Luna mai a fost declarată "Luna europeana a creierului"
Luna mai a fost declarată "Luna europeana a creierului"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Luna mai a fost declarată "Luna europeana a creierului"
Luna mai a fost declarată “Luna europeana a creierului”

Comisia Europeană a alocat fonduri de aproximativ 150 de milioane de euro pentru 20 de noi proiecte internaţionale de cercetare in domeniul cerebral. Acestea ridică totalul investiţiilor UE in cercetarea in domeniul cerebral la peste 1,9 miliarde de euro, incepand din 2007

„Luna europeană a creierului”  va scoate în evidenţă cercetarea şi inovarea europeană în domeniul neuroştiinţei, cogniţiei şi în domenii conexe prin intermediul a peste 50 de evenimente organizate în întreaga Europă în luna mai a acestui an. Iniţiativa urmăreşte să valorifice cele mai recente realizări în acest domeniu, dar şi să solicite un efort mai decisiv în vederea combaterii afecţiunilor cerebrale. Ea urmăreşte, de asemenea, să scoată în evidenţă faptul că studierea creierului poate revoluţiona informatica.

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, a declarat: „Numeroşi europeni sunt susceptibili să fie afectaţi de o afecţiune sau boală care are legătură cu creierul în decursul vieţii. Tratarea celor afectaţi ne costă deja 1,5 milioane de euro la fiecare minut, iar această povară pentru sistemele noastre medicale este foarte probabil să crească în condiţiile îmbătrânirii populaţiei. Cercetarea în domeniul cerebral ar putea contribui la reducerea suferinţei a milioane de pacienţi şi a celor care se ocupă de îngrijirea acestora. Descifrarea secretelor privind modul în care funcţionează creierul ar putea, de asemenea, deschide un nou univers de servicii şi produse pentru economiile noastre.”

Aproximativ 165 de milioane de europeni sunt susceptibili să sufere de boli legate într-o anumită formă de creier pe parcursul vieţii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns