Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un monument spiralat a fost amplasat în Parcul Carol din București

Soclul Infinitului din Parcul Carol
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Soclul Infinitului din Parcul Carol
Soclul Infinitului din Parcul Carol

Pe soclul din faţa Arenelor Romane stă un alt soclu, galben, răsucit şi cât se poate de contemporan, creat de Lea Rasovszky şi Vlad Stoica. Parcă ar fi un lanţ de ADN, fiindcă este învârtit, a hotărât un paznic, care le-a fost celor doi artişti un fel de “curator spiritual“, pe măsură ce au lucrat la “Soclul Infinitului“.

Această din urmă interpretare i-a cucerit pe Lea Rasovszky şi pe Vlad Stoica, fiindcă face trimitere chiar la esenţa copierii şi, în definitiv, reflectă tema proiectului. Lucrarea realizată de cei doi a fost vernisată pe 30 aprilie, în Parcul Carol, şi va putea fi văzută şi interpretată de trecători pe parcursul întregii luni mai.

“Asta e interesant la arta contemporană: poate fi absolut orice, opţiunile sunt foarte multe şi se lucrează direct cu interpretarea omului. Nu mai e o chestie strictă, ca acum câteva zeci de ani“, a punctat Lea Rasovszky.

Organizatoarea Ioana Ciocan, cu sprijinul Fundaţiei Graffiti Art Work, a lansat, la începutul lunii octombrie 2012, o provocare în rândul artiştilor: să creeze lucrări pe tema „Copy/Paste“, care să fie expuse în spaţiul public, pe soclul unde se afla înainte statuia doctorului Constantin Istrati. Din cele 42 de proiecte propuse, cinci au fost câştigătoare. „

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Vlad Ţepeş

Premiera documentarului “Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”

Un bal, concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri, lecţii de spadă vor avea loc la “Dracula Festival 2015”, desfăşurat, în 2 şi 3 mai, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Premiera din 2 mai: filmul documentar «Istorii despre Vlad Voievod Drăculea».