Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 250 de miei şi iezi au fost tăiaţi în cursul zilei de vineri în Piața de Vechituri

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Miei multi si ieftini la Satu Mare
Miei multi si ieftini la Satu Mare

 

    Vineri, 3 mai, a fost cea de a treia zi de funcţionare în Piaţa de Vechituri din Satu Mare a punctului de sancrificare sub control sanitar veterinar a mieilor şi a  iezilor. Scăderea preţului la 10-11 lei kilogramul în viu a îndemnat numeroşi sătmăreni să iasă la piaţă pentru a-şi cumpăra miel. Dovezi privind privind preţul deosebit de bun pentru cumpărători a mieilor există suficiente. Una din aceste dovezi este că vineri, în jurul orei 11 peste 25 de persoane stăteau la rând pentru a aştepta jupuirea mielului/iedului cumpărat. Şi statistic se poate dovedi acest lucru prin cei 250 de miei sacrificaţi.

Medicii veterinari Vasile Mărieş şi Papp Eugen care au supravegheat activitatea de sacrificare şi starea de sănătate a animalelor ne-au spus că numai în cursul zilei de vineri, între orele 8 şi 14 şi jumătate au fost sacrificaţi 249 de miei/iezi, aproape dublu faţă de cifra cumulată pentru zilele de miercuri şi joi. Fermierii s-au dovedit dezamăgiţi de acest preţ fără precedent în ultimii ani de 10 lei kilogramul în viu.

La un randament de sacrificare de 55% preţul mielului în carcasă este sub 18 lei kilogramul. Este aproape incredibilă diferenţa de preţ. Mielul cumpărat şi sacrificat în piaţă costă cu aproape 20% mai puţin decât cel din supermarket.

Punctul de sacrificare din Satu Mare funcţionează şi sâmbătă în funcţie de necesităţile concrete.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns