Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Forumul Constituţional a atras un sprijin financiar de 50.000 euro

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Forumul Constituţional a reuşit, în ciuda faptului că nu a beneficiat de o ‘finanţare specială’, să organizeze peste 40 de dezbateri publice în Bucureşti şi în ţară şi să atragă un sprijin financiar în valoare de peste 50.000 euro, a declarat miercuri analistul politic Cristian Pârvulescu.

 

 
‘Trebuie să remarc că, în ultima lună, Forumul Constituţional a avut posibilitatea să desfăşoare peste 40 de întâlniri. Am putut contacta câteva mii de persoane din ţară. Întâlnirile s-au desfăşurat în Bucureşti şi în mai multe centre. Deşi nu am dispus de o finanţare specială, calculăm că în momentul de faţă, cu ajutorul partenerilor noştri, am reuşit să mobilizăm peste 50.000 euro în această încercare. Am avut şi finanţatori. Am beneficiat, de exemplu, pentru această întâlnire şi de sprijinul Programului norvegian şi, cu ajutorul Comisiei de la Veneţia, am reuşit să obţinem destul de repede finanţare’, a afirmat Pârvulescu, coordonatorul Forumului, în timpul conferinţei “Teme de interes în revizuirea Constituţiei României”.

În opinia acestuia, ‘s-a reuşit în foarte mare măsură obţinerea informaţiilor pentru care s-a creat Forumul Constituţional la sfârşitul lunii februarie’, relateaza Mediafax.

Pârvulescu a spus că raportul Forumului Constituţional va fi transmis Comisiei parlamentare a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind procesul de revizuire a Constituţiei la mijlocul lunii mai.

‘Dezbaterea de astăzi este menită să ajute la finalizarea raportului Forumului Constituţional, raport care va fi preluat apoi de Comisia parlamentară, în jurul datei de 20-21 mai, urmând ca în comisie să se elaboreze proiectul de lege de modificare a Constituţiei’, a precizat Pârvulescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns