Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: Drepturile minorităților nu pot afecta caracterul de stat unitar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta: Trebuie găsite formule europene
Victor Ponta: Trebuie găsite formule europene

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susţine găsirea unei formule de garantare a drepturilor minorităţilor, şi nu doar a celor naţionale, care să aibă un caracter mai pragmatic, flexibil şi european, dar care să nu afecteze caracterul de stat unitar al României.

 

 

“Cred că trebuie să găsim o formulă mult mai pragmatică – şi aici când spun găsim, mă refer la toate părţile implicate – referitoare la garantarea drepturilor minorităţilor. Există un discurs destul de standard în ultimii 23 de ani, care se referă la caracterul unitar, neunitar al statului… Nu asta mi se pare soluţia, dar cred că trebuie să găsim în Constituţie acele formule pragmatice, flexibile, europene, moderne, de garantare a drepturilor tuturor minorităţilor, şi aici nu mă refer doar la minorităţile naţionale. Mă refer la tot ceea ce înseamnă minoritate în sensul european şi democratic al secolului XXI”, a susţinut Ponta, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a participat, miercuri, la o dezbatere în care Forumul Constituţional şi experţii Comisiei de la Veneţia analizează principalele propuneri de revizuire a Constituţiei înaintate Forumului Constituţional.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns