Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta atacă Poliţia: E foarte bună la statistici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta: Îmi prezintă ce date vor
Victor Ponta: Îmi prezintă ce date vor

Premierul Ponta consideră că numărul de persoane rănite şi decedate în accidente rutiere produse în România este mult prea mare raportat la numărul de locuitori şi afirmă că reprezentanţii Poliţiei îi prezintă “ce vor ei”, respectiv cifre în scădere, Poliţia Română “fiind foarte bună la statistică”.

 

“Eu consider că e indamisibil să stăm cu mâinile încrucişate văzând câţi oameni mor în accidente rutiere. Mi s-au prezentat statistici. Poliţia Română e foarte bună la statistici, să-i felicitaţi pentru statisticile lor, că e în scădere. Ei îmi prezintă ce vor ei, eu mă uit şi văd că din Europa suntem pe locul doi la numărul de morţi raportat la număr de locuitori şi mie mi se pare că două mii de morţi şi opt mii de răniţi grav într-un an e mult prea mult. E foarte bine că Poliţia şi-a îmbunătăţit activitatea. În primul rând, cred că zona de corupţie la poliţia rutieră a fost mult eradicată, însă vreau să cred că putem să avem o strategie şi mai bună şi mai dură, coroborată, în parelel, cu strategia de îmbunătăţire a infrastructurii”, a afirmat Ponta, în şedinţa de guvern.

Anterior, premierul a declarat că este dispus să fie luat de guler şi “dat afară din biroul de premier” pentru ideea de a se facilita printr-o prevedere constituţională confiscarea unor bunuri folosite la săvârşirea unor contravenţii sau infracţiuni, inclusiv maşini, relateaza Mediafax.

El a arătat că există sute de mii de amenzi rutiere neîncasate,acuzând faptul că acest lucru se întâmplă pentru că cei sancţionaţi nu păţesc nimic dacă nu plătesc amenzile.

 

“Avem un sistem în care nu păţeşti nimic, te mai duci pe la instanţă, nu se ridică permisul dacă nu-ţi plăteşti amenda… Cred că avem sute de mii de amenzi neîncasate”, a spus Ponta.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că se îndoieşte de faptul că în România ar putea fi introdusă amendarea în funcţie de venit.

“Mă îndoiesc că se poate introduce cota difereţiată la amenzi în funcţie de veniturile persoanei. Până la urmă, un om e periculos că merge cu 250 de kilometri pe oră şi dacă e şomer, şi dacă e milionar, tot aia e. Problema e că, dacă e milionar, plăteşte rapid amenda şi merge din nou. Şomerul nu o plăteşte deloc”, a spus Ponta.

 

El a arătat că, în opinia sa, celui care merge pe autostradă cu 250 de kilometri pe oră ar trebui să i se confişte maşina.

“Nu cred acum că trebuie să confiscăm toate maşinile. Dar dacă mergi cu 250 de kilometri la oră pe autostradă, da, eu cred că ar trebui să-ţi confisc maşina că altfel ce fac, îţi dau amendă de câteva sute de lei şi cel care are o maşină de sute de mii de Euro nu-l interesează, merge din nou. Mai dă şi în instanţă şi mai se plimbă încă un an de zile”, a mai spus Ponta.

 

În opinia premierului, este necesar ca viitoarea Constituţie să conţină o precizare mai clară care să permită ca, ulterior, prin lege, şi în anumite situaţii bine reglementate, să se efectueze confiscări, sechestre sau exproprieri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns