Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Plafonul venitului din agricultură supus impozitării ar putea scădea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Numeroşi proprietari de animale, dar şi deţinători de terenuri cu destinaţie agricolă consideră prea mari tranşele de venituri impozabile în zootehnie şi sectorul vegetal. Senatul a făcut deja propuneri de modificare a legislaţiei în sensul reducerii bazei de impozitare.

În documentul menit a modifica şi completa actul normativ în vigoare se propune neimpozitarea oilor sub 50 de capete şi a caprelor sub 20 de capete. Fermierii care deţin animale peste aceste efective ar urma să fie impozitaţi la venitul de 47 de lei/animal şi nu la 65 de lei cum este în prezent, ceea ce ar însemna aproximativ 7,5 lei/animal.

Aceleaşi propuneri privesc neimpozitarea stuparilor cu maximum 74 familii de albine, iar peste acest număr impozitarea să se aplice la venitul de 40 de lei/familie şi nu la 70 de lei/familie. Păsările sub 100 de capete nu se impozitează, iar peste s-ar impozita la venitul de 3 lei/pasăre. Mai sunt propuse reduceri ale veniturilor impozabile în cazul arbuştilor fructiferi, la cartofi, legume şi pomi pe rod.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns