Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Salvaţi Copiii România a publicat un set de recomandări pentru scăderea mortalităţii infantile

Anul trecut, Salvați Copiii România a înaintat Ministerului Sănătății un set de recomandări concrete ce vor sta la baza îmbunătățirii Programului Național de Sănătate a Femeii și Copilului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Anul trecut, Salvaţi Copiii România a înaintat Ministerului Sănătăţii un set de recomandări concrete ce vor sta la baza îmbunătăţirii Programului Naţional de Sănătate a Femeii şi Copilului.
Anul trecut, Salvaţi Copiii România a înaintat Ministerului Sănătăţii un set de recomandări concrete ce vor sta la baza îmbunătăţirii Programului Naţional de Sănătate a Femeii şi Copilului.

Tara noastră este pe primul loc în UE cu cea mai mare rată a mortalităţii infantile din tot spaţiul european

Pe pagina sa de internet, Organizaţia Salvaţi Copiii România anunţă că în fiecare zi, 800 de mame şi 8.000 de bebeluşi mai mici de o lună mor. Organizaţia a publicat un material interesant care cuprinde recomandările Save the Children International şi Salvaţi Copiii România pentru scăderea mortalităţii infantile.

 

3 milioane de nou-născuţi mai mici de o lună mor anual în lume

 

Potrivit raportului cu recomandările, Studiul “Starea mamelor din întreaga lume” scoate în evidenţă faptul că 3 milioane de nou-născuţi mai mici de o lună mor anual în lume din cauza unor infecţii, complicaţii la naştere ori probleme ale prematurităţii. Specialiştii sunt de părere că aceste cauze pot fi prevenite. Iată câteva detalii ale raportului: rata mondială anuală a mortalităţii copiilor cu vârsta de până în 5 ani a scăzut cu 40% din anii ’90 când se înregistrau 12 milioane de decese la 6,9 milioane în zilele noastre. A scăzut şi rata mondială a mortalităţii mamelor cu 50% în acelaşi interval de timp de la 540 de mii la 287 de mii.

 

Organizaţia a dotat cu incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilaţie 15 maternităţi din ţară

 

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul cea mai mare rată a mortalităţii infantile din tot spaţiul european. Rata este de 9,4 la 1.000 copii născuţi vii în 2011. Principala cauză a mortalităţii infantile în ţara noastră o reprezintă naşterile premature. Dacă s-ar dezvolta programe suport pentru mame şi copii, daxă ar fi dotate maternităţile şi secţiile de nou-născuţi cu echipamente medicale performante, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite, scrie Salvaţi Copiii. Organizaţia din România s-a alăturat Programului internaţional Every One ce are ca scop salvarea copiilor de până în 5 ani din întreaga lume. Acesta a demarat în urmă cu doi ani cu o campanie amplă “Fiecare copil contează”. Campania a avut doi piloni esenţiali în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă: programele de informare a mamelor din comunităţile defavorizate şi dotarea maternităţilor cu echipamente medicale performante. Până în prezent, Salvaţi Copiii România a sprijinit în acest proiect 554 de mame şi 356 de gravide, dotând cu incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilaţie şi alte echipamente 15 maternităţi din ţară.

 

Set de recomandări înaintat Ministerului Sănătăţii

 

Anul trecut, Salvaţi Copiii România a înaintat Ministerului Sănătăţii un set de recomandări concrete ce vor sta la baza îmbunătăţirii Programului Naţional de Sănătate a Femeii şi Copilului. Sunt amintite aici creşterea adresabilităţii femeilor însărcinate la medic în primele luni de sarcină, sprijinirea medicilor de familie în urmărirea prenatală a gravidelor cu risc scăzut prin implicarea activă a moaşelor, crearea unui program de urmărire a dezvoltării copilului prematur pe termen mediu şi lung prin crearea unei baze de date ce să cuprindă toţi nou – născuţii prematur şi cu greutate mică la naştere. Mai multe detalii despre aceste recomandări puteţi obţine pe www.salvaticopiii.ro.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns