Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Privatizarea CFR Marfă a eșuat. Ofertele depuse au fost respinse

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Toate cele trei oferte depuse pentru privatizarea CFR Marfă au fost respinse de Comisia de privatizare din Ministerul Transporturilor.

 

 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare instituită la nivelul MT a hotărât respingerea celor trei potenţiali ofertanţi şi reluarea procedurii, conform prevederilor legale, în urma verificării şi analizării documentaţiilor de participare depuse de potenţialii investitori la procedura de precalificare în cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfă.

Procedura de deschidere a ofertelor pentru precalificarea potenţialilor investitori pentru CFR Marfă s-a încheiat pe 11 mai, la ora 16.00, a doua etapă fiind verificarea şi evaluarea acestora, cu termen limită data de 15 mai, ora 12.00. Miercuri trebuiau să fie anunţaţi investitorii precalificaţi să participe, în continuare, la procesul de privatizare, relatează Agerpres.

Companiile care au depus oferte pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni (51%) la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă ”CFR Marfă” sunt OmniTRAX Inc. (SUA), Grup Feroviar Român (GFR) şi Asocierea Transferoviar Grup – Donau-Finanz GMBH.

Privatizarea CFR Marfă se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns