Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un bărbat din Tarna Mare a furat laptop-ul medicului de familie. Acesta conţinea baza de date a pacienţilor

Un bărbat din Tarna Mare a furat laptop-ul medicului de familie din localitate. Autorul a fost prins la un an de la comiterea faptei. Acum este cercetat penal fiind acuzat de furt calificat şi violare de domiciliu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

XPS-XPS15-9062slv-15-Inch-LaptopUn bărbat din Tarna Mare a furat laptop-ul medicului de familie din localitate. Autorul a fost prins la un an de la comiterea faptei. Acum este cercetat penal fiind acuzat de furt calificat şi violare de domiciliu.

 

Un caz deosebit, ce a necesitat o anchetă laborioasă, şi chiar supunerea suspectului la un test poligraf, a fost instrumentat de poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală. Totul a debutat în vara anului trecut, când dintr-un cabinet medical din localitatea Tarna Mare a fost sustras pe timp de noapte un laptop, medicul sesizând Poliţia, preocupat nu numai de sustragerea bunului, cât mai ales de pierderea informaţiilor importante şi a bazelor de date conţinute.

La cercetarea la faţa locului, poliţiştii Secţiei 8 au constatat că nu există nicio urmă de forţare, de pătrundere prin efracţie, singura ipoteză viabilă fiind aceea că în incintă s-a pătruns prin folosirea unor chei potrivite. Suspiciunea poliţiştilor s-a confirmat, în urma anchetei rezultând că un localnic din Tarna Mare, Viorel P., de 32 de ani, cunoscându-l pe unul dintre angajaţii cabinetului, a pătruns fără drept în locuinţa sa, în timp ce bărbatul dormea, şi i-a sustras cheile, plănuind să fure bunuri pentru a face rost de bani. A intrat apoi în cabinet şi a furat laptopul, apreciind că acesta ar fi bunul pe care l-ar putea valorifica cel mai uşor.

Deşi poliţiştii, restrângând cercul de suspecţi, au ajuns la bărbatul de 32 de ani, acesta continua să nege comiterea faptei, astfel încât pentru a demonstra comportamentul său disimulat s-a efectuat şi o testare poligraf de către ofiţerii specializaţi în această tehnică, din cadrul I.P.J. Maramureş.

Testul poligraf s-a dovedit şi de această dată o metodă eficientă de depistare a infractorilor, persoana suspectată de poliţişti ajungând să se destăinuie. A fost recuperat astfel şi bunul sustras, care a reintrat în posesia proprietarului de drept.

Viorel P. este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, dar şi a infracţiunii de violare de domiciliu, având în vedere că, pentru a dobândi cheile, suspectul a pătruns fără drept într-o locuinţă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Hoţii le dau bătăi de cap poliţiştilor de la sate

Sătmărenii fură orice de la fier vechi la paie, fân, alimente, bani şi alte produse. Poliţiştii rurali, sesizaţi cu privire la sustragerea de bunuri din gospodării ori unităţi publice, au depistat marţi patru persoane suspectate de comiterea unor asemenea infracţiuni.