Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ungureanu: Nu poți să faci regionalizare cu buzunarul gol

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mihai Razvan Ungureanu: Regionalizare nu trebuie să conserve sărăcia
Mihai Razvan Ungureanu: Regionalizare nu trebuie să conserve sărăcia

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, spune că, în prezent, regionalizarea “este mai curând un proiect propagandistic al USL” decât unul real, apreciind că aceasta ar trebui să fie “o şansă de progres” şi nu “conservarea sărăciei”, în cazul unei eventuale regiuni a Ţinutului Secuiesc.

 

 

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, la Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureş, unde susţine conferinţa “Sufletul Europei”, că el crede că regionalizarea trebuie să constituie o etapă importantă în reforma structurală a statului, însă în momentul de faţă regionalizarea “este mai curând un proiect propagandistic al USL” decât un proiect real, transmite corespondentul Mediafax.

“Principial, regionalizarea în momentul de faţă este mai curând un proiect propagandistic al USL şi mult mai puţin un proiect real. Sunt câteva chestiuni de care ar trebui să fim cu toţii conştienţi, în primul rând că regionalizarea este necesară, principial nu se poate face în momentul în care ai buzunarul gol. Iar bugetul statului este practic adus la zero în momentul de faţă. Regionalizarea este o etapă importantă în reforma structurală a statului, este un proces care nu se încheie într-o zi şi nu poate fi definit printr-o simplă asumare de răspundere şi ale cărui consecinţe se văd în ani de zile”, a afirmat Ungureanu.

Ungureanu a adăugat că el crede într-un proiect de regionalizare “bine făcut”, în care nu încap calcule de genul “un oraş, da, alt oraş trebuie să moară”.

 

“Cred că regionalizarea trebuie să ţină cont de polii de dezvoltare urbană, trebuie să ţină cont de felul în care sunt definite zonele metropolitane, pentru care există deja o lege referitoare la Bucureşti în momentul de faţă, cred că într-un proiect de regionalizare bine făcut, bine construit nu încap calcule de genul «un oraş, da, alt oraş trebuie să moară»”, a arătat Ungureanu.

Întrebat dacă crede într-o eventuală regiune a Ţinutului Secuiesc, Ungureanu a spus că el nu crede că regionalizarea ar trebui să constituie “o şansă de regres sau de conservare a sărăciei”.

“Eu văd în primul rând regionalizarea ca o şansă de progres, nu ca o şansă de regres sau de conservare a sărăciei”, a arătat el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns