Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O nouă serie de absolvenţi de administraţie publică ai UBB extensia Satu Mare

În sala amfiteatru
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La festivitate
La festivitate

Sâmbătă, 18 mai, în sala amfiteatru a Palatului Administrativ Satu Mare a avut loc festivitatea de absolvire a celei de-a XIII-a serii de studenţi în specializarea administraţie publică de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), extensia Satu Mare.

Pe traseul de la sediul facultăţii până la destinaţie, am văzut cum se deplasa coloana de studenţi, înveşmântaţi în robe negre şi eşarfe galbene. În sală îi aşteptau, pe fundalul cântecului Gaudeamus igitur, cadre universitare, părinţi, rudenii cu buchete mari de flori, studenţii încolonându-se pe intervalele dintre rândurile de scaune. Au mai fost prezenţi în calitate de invitaţi Radu Roca, viceprimar al municipiului Satu Mare şi Ciprian Fabian, reprezentant al Consiliului Judeţean, precum şi o mulţime de jurnalişti cu aparate de fotografiat şi de filmat.

Discursuri patetice

Rând pe rând, invitaţii din prezidiu au rostit cuvinte de salut din partea instituţiilor pe care le reprezentau şi le-au dat absolvenţilor câteva sfaturi de viaţă. Cadrele universitare care le-au fost profesori timp de trei ani au rostit discursuri încurajatoare pentru studenţii aflaţi în pragul absolvirii, îndemnându-i să se pregătească temeinic pentru examenul de licenţă. Profesorii i-au mai îndemnat pe studenţi să urmeze, ulterior absolvirii, cursuri de masterat, subliniind prestigiul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Am aflat că este vorba de 58 de studenţi la linii de studiu (cum le-au numit ei) în limbile română şi maghiară (studii universitare şi ID). De altfel, discursurile cadrelor universitare maghiare s-au ţinut în limba maternă. O altă serie de discursuri, de astă dată ceva mai patetice, au fost susţinute de şefii de promoţii, de asemenea în limbile română şi maghiară. Unul din cadrele didactice – Octavian Apan – i-a avertizat pe studenţi să nu se aştepte la indulgenţă la următoarea sesiune de examene, precum şi la examenul de licenţă.

Predarea cheii

În continuarea manifestărilor festive, a avut loc predarea cheii simbolice studenţilor din anul II. Apoi, cadrele didactice au strigat catalogul şi totodată au înmânat fiecărui student câte o diplomă, de asemenea simbolică, precum şi un fir de trandafir roşu.

Festivitatea de absolvire s-a încheiat cu tradiţionala aruncare la înălţime a tocilor, pe fondul intonării cântecului Gaudeamus igitur.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns