Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Aur şi bronz pentru CS Unio la Campionatele Balcanice de judo

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Au participat 3 sătmăreni: Cristian Şeres, Dora Kovacs şi Mihaela Faur

judoOraşul Ohrid din Macedonia a găzduit Campionatele Balcanice de judo la care au participat 3 judoka de la CS Unio Satu Mare. Sătmărenii s-au întors acasă marţi dimineaţă cu 2 medalii. Una de aur şi una de bronz.

La acest campionat încheiat duminică au participat sportivi din 9 ţări precum România, Macedonia, Bosnia, Albania, Serbia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru şi Turcia. Antrenorul Mihai Terelyi de la CS Unio a avut 3 elevi înscrişi în concurs la diferite categorii.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Cristian Şereş la U21. Acesta a luat aurul la 60 kg, după ce a avut un tur liber, l-a învins pe un albanez prin ippon, apoi pe un sportiv din Serbia tot prin ippon, şi într-un final pe românul din Piteşti, Alexandru Leonard, de asemenea prin ippon. Au fost 13 judoka la această categorie. Cristian a obţinut şi anul trecut medalia de aur la U20, la fel şi la cadeţi în 2009.

Dora Kovacs a concurat la U18, categoria 63 kg unde a luat medalia de bronz. În primul meci a câştigat prin ippon contra unei macedonence, apoi a pierdut cu o sportivă din Bulgaria, a câştigat cu o bosniancă prin ippon, apoi la fel cu o fată din Serbia. Pentru bronz a câştigat cu Turcia. Aici au fost înscrise 14 sportive.

Mihaela Faur a concurat la U18, 70 kg unde a ratat medalia de bronz pierzând cu o sportivă din Serbia. A avut 5 meciuri din care a câştigat 3. De altfel, sătmăreanca este accidentată, are probleme cu spatele.

Antrenorul celor trei sportivi ne-a declarat că a fost o competiţie foarte dificilă cu sportivi foarte buni.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns