Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Familia Gomboș, evacuată abuziv dintr-o locuință socială

sotia lui Gombo; Ioan, pe terasa clădirii de apartamente sociale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
sotia lui Gombo; Ioan, pe terasa clădirii de apartamente sociale
sotia lui Gombo; Ioan, pe terasa clădirii de apartamente sociale

Deși avea banii pentru plata datoriei, angajata SPAS nu avrut să-i primească

Ioan Gomboș este tată a 9 copii, din care numai doi, minori, locuiesc împreună cu el și cu soția, ceilalți sunt la casa lor. În urmă cu peste patru ani a primit o locuință socială vizavi de stadionul Unio.

 

Pentru că trăiește numai din alocația celor doi copii minori (84 de lei pe lună) și din munci ocazionale atunci când obține vreuna, de mai multe ori a întârziat cu plata chiriei la apartament, Dar, de fiecare dată, ajutat de copiii căsătoriți sau de alții, și le-a plătit, chiar dacă a făcut-o în întărziere de câteva zile.

 

După evacuare i-a sărit în ajutor AF “Eurosebastian”

 

Marți, 21 mai, a fost termenul limită pentru plata unei datorii de 600 lei, dar în ziua respectivă, Ioan Gomboș nu a avut banii, deci n-a platit. Câteva zile mai târziu, mai precis joi, 23 mai, a făcut rost de bani și a vrut să-și achide obligația. Dar a doua zi, angajata SPAS Satu Mare, Elena Ciucă, a venit la apartamentul lui Gomboș însoțită de doi polițiști locali și l-a pus să semmneze o hârtie, după care l-a obligat să-și scoată lucrurile în stradă. Atunci când omul i-a arătat banii și a vrut să plătească, angajata Primăriei Satu Mare a spus că e târziu, că respectivul apartament este deja repartizat altcuiva.

Sebastian Halasz are o asociație familiala umanitară, “Eurosebastian”, prin intermediul căreia ajută oamenii aflați în cazuri disperate și copiii cu leucemie. Omul evacuat l-a contactat iar Halasz a venit la fața locului tocmai în momentul în care angajata primăriei îl obliga pe Gombos să-și scoată mobila în mijlocul curții.

“Am venit și le-am adus de mâncare vineri și sâmbătă și am contactat un avocat pe care îl cunosc și care, după ce i-am povestit cazul, a promis că ne ajută gratuit să atacăm în instanță această nedreptate, această evacuare abuzivă. Doamna de la primărie a venit, l-a obligat pe Gomboș să semneze un proces-verbal pe care nu l-a lăsat să-l citească. Mai mult, a acoperit textul și i-a lăsat la vedere numai porțiunea în care aceasta a semnat. Nu i-a lăsat vreo copie a procesului verbal, nu a vrut să-i ia banii pe care omul îi datora. De asemenea, nu a sigilat ușa aprtamentului, ci doar l-a obligat pe Ioan Gomboș, amenințându-l cu poliția, să-i predea cheia apartamentului. A spus că nu o interesează dacă omul va sta în ploaie cu copii, nu o interesează numic, pentru că oricum, o altă familie a semnat contractul de închiriere pe acest apartament”, ne-a spus Sebastian Halasz în cursul documentării noastre.

De altfel, avocatul care era și dânsul acolo în timpul documentării noastre, după ce a aflat cum a procedat angajata primăriei, a spus că măsura este abuzivă, că va reprezenta familia Gomboș în instanță și i-a sfătuit pe cei evacuați să se mute înapoi în aprtament, deoarece nu săvârșesc nicio infracțiune, nicio batere de la lege, în condțiile în care au fost evacuați. Dânsul a considerat că angajata primăriei a ignorat procedurile legale, nu a lăsat o copie a porcesului-verbal, nu a sigilat apartamentul, deci failia Gomboș se poate muta înapoi.

 

Soția este grav bolnavă iar cei doi copii plângeau

 

La ora documentării noastre, cei doi copii ai familiei Gomboș plângeau, soția stătea pe o canapea, în fața apartamentului, iar puțina mobilă pe care o are acesta era acoperită cu o folie de plastic, la câțiva metri de clădirea cu mai multe apartamente iar cei doi copii minori plângeau.

“Soția e bolnavă de mai mult timp, iar eu nu am niciun venit, așa că vă dați seama cât de greu trăim. De fiecare dată când am mai avut datorii, m-au ajutat copiii căsătoritți și le-am plătiti, chiar dacă am întârziat câteva zile. Dar acum, doamna Lena n-a vrut să-mi ia banii vineri, când a venit cu polițiștii care au stat și s-au uitat la ce se întâmplă. Am martori că nu m-a lăsat să citesc procesul-verbal. În plus, nu am primit nicio somație înainte de a venit să ne scoată din apartament”, ne-a mai spus Ioan Gomboș.

Cazul poate fi rezolvat ușor, crede atât avocatul cât și Sebastian Halasz, doamna să vină să ia banii și să le restituie cheia. Ttrebuie doar ca fie conducerea SPAS, fie cea a Primăriei Satu Mare, să vrea să-și revoce măsura abuzivă, în opinia celor implicați.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns