Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ungureanu: IRL se alătură Alianţei DA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mihai Răzvan Ungureanu: Nu am semnat încă un protocol
Mihai Răzvan Ungureanu: Nu am semnat încă un protocol

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, susţine că Iniţiativa România Liberală se va alătura platformei Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, precizând că nu a fost semnat un protocol încă, dar este o chestiune de zile.

 

 
Ungureanu a vorbit şi despre “necesitatea” şi “urgenţa” unei unităţi a tuturor forţelor “anti-USL”, arătând că acest lucru trebuie făcut pentru a se putea lupta “împotriva transformării României într-o democraţie de vitrină”.

“De întârzierea cu care se realizează platforma comună a forţelor politice anti USL profită USL-ul”, a afirmat preşedintele Forţei Civice, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Mihai-Răzvan Ungureanu, a fost deja deschis un dialog cu formaţiunile de dreapta.

“Dialogul a fost deschis în urmă cu două săptămâni şi jumătate, prima etapă de dialog, practic, concluziile primei etape au fost trase la sfârşitul zilei de 25 mai, după Congresul UDMR. Eu aş corobora rezultatele dialogului nostru, acestei prime etape, cu declaraţiile politice ale altor formaţiuni, fie ele partide politice, fie organizaţii non guvernamentale. Şi mă bucură să văd că numărul vocilor care înţeleg că este nevoie de unitate în acţiune începe să crească. Întâi lumea a fost reticentă şi încetul cu încetul vocile încep să se adauge. În momentul de faţă, împărtăşim la nivelul Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr, cu PNŢCD, aceleaşi puncte de vedere – listă comună la europarlamentare, candidat comun la prezidenţiale, federarea formaţiunilor politice de dreapta, în 2016. Asta este oricum convenit la nivelul conducerii Alianţei. Pe această platformă, se alătură practic o identitate de vedere şi o formaţiune nonguvernamentală, este vorba de Iniţiativa România Liberală”, a spus Ungureanu, citat de Agerpres.

El a punctat faptul că IRL se afirmă având doctrina liberal conservatoare, aceeaşi ca şi Partidul Forţa Civică.

“Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr este o alianţă deschisă. Aşa a fost ea construită. Deci, se pot alătura principiilor noastre şi formaţiuni nonguvernamentale cu scop politic, evident. Şi în fapt acest lucru se şi întâmplă. IRL ni se alătură nouă pe platforma Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr. Nu am semnat un protocol, dar probabil că este o chestiune de zile acest lucru, dar în rest avem o voce unică”, a susţinut Ungureanu.

În context, el a menţionat că există dialog şi cu PDL, urmând ca democrat-liberalii să îşi exprime punctele de vedere cu privire la platforma ce vizează unitatea de acţiune împotriva USL.

“Dialogul cu PDL continuă şi la un moment dat îşi vor exprima părerea la acest plan. Vedem că există voci pozitive dinspre Mişcarea Populară. Urgenţa şi necesitate (unităţii forţelor anti USL – n.r.) încep să fie înţelese”, a conchis fostul premier.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns