Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Poliţiştii au distribuit scrisori în cadrul campaniei de prevenire „Nu-ţi scăpa casa din ochi !”

Sigla Informatia Zilei
Mesajul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe a ajuns marţi, 28 mai, prin intermediul poliţiştilor de proximitate, şi la proprietarii de apartamente din zona cartierului Micro 17, o zonă de risc în privinţa acestor infracţiuni.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Subinspector Simona Hrihorisan intrand in apartamentul unui satmarean

Mesajul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe a ajuns marţi, 28 mai, prin intermediul poliţiştilor de proximitate, şi la proprietarii de apartamente din zona cartierului Micro 17, o zonă de risc în privinţa acestor infracţiuni.

În cadrul acţiunii organizate marţi au fost distribuite 500 de scrisori către cetăţeni, prin care poliţiştii încearcă să atragă atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă furturile din locuinţe şi a măsurilor preventive minime care trebuie luate pentru a nu deveni victime ale hoţilor din locuinţe.

Poliţiştii au testat cu această ocazie vigilenţa cetăţenilor din Micro 17 şi modul de autoprotecţie a locuinţei, constatând o serie de condiţii care favorizează actele infracţionale în această zonă cum sunt: lipsa interfonului, uşa de la intrare în bloc neîncuiată, permiterea cu uşurinţă a accesului în bloc a celor ce sună la interfon fără o minimă verificare a persoanelor, cutii poştale pline, care sugerează absenţa proprietarilor de acasă de mai multă vreme, prezenţa obiceiului de a lăsa uşile neîncuiate când proprietarii sunt acasă, lăsarea geamurilor întredeschise sau chiar deschise, deşi locatarii erau plecaţi de acasă. Poliţiştii au purtat discuţii cu cetăţenii, în special cu cei ce locuiesc la parterul blocurilor, unii dintre aceştia recunoscând că au fost vizitaţi de hoţi, infractorii intrând chiar şi pe geamul de la baie. Schimbul de informaţii între cetăţeni şi poliţişti a condus la o creştere a gradului de cunoaştere a fenomenului de către toţi cei implicaţi şi la identificarea unor măsuri preventive adecvate fiecărei situaţii în parte.

În final s-a ajuns la concluzia că acolo unde cetăţenii au relaţii de bună vecinătate şi îşi supraveghează reciproc locuinţele, infractorii oportunişti au mai puţine şanse de a-şi duce la capăt planurile infracţionale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

De ce se tem procurorii care analizează asasinatul din Aciua?

Ei au fugit din sediul IPJ Satu Mare cu maşina mascaţilor pentru a nu da ochii cu jurnaliştii

De la ora 10, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare a avut loc o şedinţă de analiză a dosarului privind moartea pastorului din Bistriţa şi a fiului său. La şedinţa de analiză a participat procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Valentin Mirişan, Dumitru Miclea – prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare şi medicul legist. Apoi cei doi procurori au ieşit pe uşa din dos şi au fugit de jurnalişti cu maşina mascaţilor. Purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Gabriela Pop, le-a dat reprezentanţilor mass-media un număr greşit de telefon, spunând că la acel număr răspunde prim – procurorul adjunt Dumitru Miclea.