Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Festivitatea de absolvire la Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”

Baloane pregătite de zbor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Baloane pregătite de zbor
Baloane pregătite de zbor

Miercuri, 29 mai, curtea Colegiului Tehnic “Elisa Zamfirescu” din Satu Mare a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de elevi, cadre didactice, părinţi, fraţi, surori, prieteni şi invitaţi.

 Cu toţii aveau buchete de flori, urmând a le înmâna absolvenţilor din cele cinci clase terminale ale liceului.

Intonări de cântece

Cu greu am pătruns prin mulţime pentru a ajunge pe platoul unde elevii, aliniaţi pe clase, alături de profesorii diriginţi, formaseră un imens careu. O puternică staţie de amplificare asigura fondul muzical al evenimentului. Elevii din fiecare clasă terminală, îmbrăcaţi în elegante uniforme, s-au perindat în faţa mesei prezidiului şi au intonat cîte un cântec în care se regăsea invariabil sentimentul de nostalgie a anilor de şcoală.

Discursuri

Au luat cuvântul printre alţii Alexandrina Ligia Pop, directoarea instituţiei, Mariana Brumboiu, inspector şcolar, Ioana Raţiu, directoare adjunctă (deosebit de emoţionată), precum şi doi şefi de promoţie, unul de la clasele de limbă română, iar altul de la cele de limbă maghiară. Cu toţii le-au urat absolvenţilor gânduri bune, succes la examenul de bacalaureat şi în viaţă.

Un moment solemn

 Când la încheierea discursului său, directoarea Alexandrina Ligia Pop a rostit fraza solemnă ”Vă declar absolvenţi ai Colegiului Tehnic Elisa Zamfirescu promoţia 2013!”, un nor de baloane multicolore s-a înălţat în văzduh, luându-şi zborul peste clădirea liceului. Ni s-a părut a fi un moment simbolic, extrem de sugestiv pentru misiunea de înălţare şi de zbor a tinerilor absolvenţi de liceu.

A urmat tradiţionalul ceremonial al predării cheii simbolice, după care profesorii diriginţi le-au înmânat celor mai merituoşi elevi diplome pentru rezultatele obţinute în acest an şcolar.

 

 

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns