Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campioanele s-au întâlnit cu primarul Dorel Coica

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Voleiul va deveni o secție a CSM Satu Mare

Picture 2Miercuri, voleibalistele de la CA ADEP-LPS Satu Mare au făcut o vizită la Consiliul Local unde s-au întâlnit cu primarul municipiului, dr. Dorel Coica. Bucuros că tinerele componente ale CS ADEP-LPS au cucerit, în premieră absolută pentru orașul și județul nostru, un titlu național la volei, edilul șef al Sătmarului le-a îmbrățișat, le-a pupat și felicitat pe fete.

De cealaltă parte, primarul Dorel Coica s-a ales cu un tricou de campion și o medalie de la Naționale iar cupa primită de CS ADEP-LPS cu acest prilej a fost oferită de club drept cadou și va putea va fi expusă pe holurile Primăriei Satu Mare. “Dedicăm victoria tuturor sătmărenilor. Trofeul îl oferim Primăriei pentru a putea fi văzut de toți sătmărenii” a declarat antrenorul Adrian Pricop. Un gest frumos care merită apreciat și salutat.

Dincolo de această mică festivitate, am aflat câteva vești bune despre volei. Mai întâi, ca disciplină sportivă, voleiul va deveni o secție a Clubului Sportiv Municipal. În consecință voleiul va beneficia de o finanțare mai bună, de condiții de pregătire superioare iar din toamnă Satu Mare va avea și o echipă înscrisă în A2, adică în liga secundă a României. Echipă pe care Satu Mare a mai avut-o în anii ’75 sub numele de Mondiala.

Baschetul se va reorienta spre jucătoare din Satu Mare

Tot cu prilejul discuțiilor de ieri, am aflat și câteva lucruri noi despre echipa de baschet fete și cea de handbal băieți. Primarul Dorel Coica și președintele CSM, profesor Valeriu Neagu, au ținut să dezmintă unele zvonuri cum că echipa de baschet ar urma să fie desființată. Echipa își va continua activitatea dar cu un buget mult ajustat și se va renunța la unele sportive cu salarii foarte mari. Evident obiectivele vor fi mai modeste. “Vom încerca să aducem acasă câteva jucătoare originare din Satu Mare. Apoi vom promova câteva tinere de la LPS pentru că orașul nostru are o bună școală de baschet. Vom continua să jucăm în continuare în prima divizie a României, dar nu ne vom fixa obiective foarte înalte” a spus primarul Coica.

La fel se vor petrece lucrurile și la handbal. De altfel, s-a renunțat deja la unii jucători împrumutați de la alte echipe sau celor care nu au dat satisfacție în campionat. Se vor promova jucători de la LPS și se vor pune bazele unei colaborări cu Extrem Baia Mare, club care are o foarte bună pepinieră de juniori.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns