Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Şcoala Gimnazială nr. 10 a avut loc Simpozionul naţional “1 Iunie – Vis de copil”

Deschiderea Simpozionului national 1 Iunie - Vis de copil
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Deschiderea Simpozionului national 1 Iunie - Vis de copil
Deschiderea Simpozionului national 1 Iunie – Vis de copil

Evenimentul s-a bucurat de participarea a zeci de cadre didactice de la mai multe şcoli din judeţ

Vineri, 31 mai 2013, la Şcoala Gimnazială nr. 10 Satu Mare a avut loc Simpozionul naţional “1 Iunie – Vis de copil”, eveniment ajuns anul acesta la ediţia cu numărul patru. Simpozionul este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare încă de la prima ediţie ce a luat naştere la iniţiativa a două cadre didactice, profesoarele Adriana Roatiş – director adjunct al Şcolii nr. 10 Satu Mare, şi Florica Tămaş – directoarea Şcolii Păuleşti.

Deschiderea festivă a avut loc în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 10, cu un spectacol al majoretelor. Alături de conducerea şcolii gandă, formată din directorul Pataki Zoltan şi directoarea adjunctă Adriana Roatiş, au participat viceprimarul Marcela Papici şi numeroase cadre didactice din tot judeţul.

Zeci de cadre didactice de la mai multe şcoli din judeţ au participat la acest simpozion care prezintă de altfel rezultatele şi concluziile unui amplu concurs care s-a desfăşurat în zeci de şcoli şi grădiniţe din întreaga ţară. Concursul cu acelaşi nume, “1 Iunie – Vis de copil”, a cuprins trei secţiuni, două pentru cadrele didactice şi una pentru preşcolari. Prima secţiune cuprinde referate, eseuri, comunicate. Au trimis lucrări la aceasta 28 de cadre didactice din Satu Mare, Târgu Mureş, Brăila, Neamţ, Vâlcea, Cluj, Constanţa, Dolj, Suceava, Sălaj. La cea de-a doua secţiune, care cuprinde exemple de bune practici din parteneriatele educaţionale, s-au înscris 21 de cadre. A treia secţiune este cea a creaţiilor plastice pentru copii. Au răspuns pozitiv la această secţiune 72 de cadre didactice din 17 judeţe trimiţând la Şcoala nr. 10 un număr de 216 lucrări realizate de preşcolari şi de colegii lor mai mari, elevi ai claselor I-VIII. Toate lucrările sunt expuse în holul instituţiei de învăţământ.

Atât referatele, cât şi eseurile, comunicările şi desenele copiilor vor fi publicate într-o carte editată ce ilustrează rezultatele proiectului.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns