Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Călugări de la Athos au venit la Rahova să se roage pentru Becali

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Călugări de la Muntele Athos au fost, sâmbătă, la Penitenciarul Rahova pentru a solicita drept de vizită la Gigi Becali, aceştia dorind să oficieze o slujbă, duminică, la biserica unităţii de detenţie, a declarat avocatul Robert Ionescu. Penitenciarul Rahova a aprobat accesul celor doi călugări de la Athos în unitatea de detenţie, duminică, între 8.00 şi 12.00, pentru participarea la activităţi religioase.

Gigi Becali poate participa la slujbă, a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al unităţii, Gabriela Livadariu.

“Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Penitenciarul Rahova au aprobat accesul în interiorul unităţii a doi călugări, însoţiţi de doi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, pentru a participa la activităţi religioase, duminică, între orele 8.00 şi 12.00”, a spus Gabriela Livadariu.

Întrebată dacă Gigi Becali poate participa la slujba care va fi oficiată duminică dimineaţă la biserica de la Penitenciarul Rahova, Gabriela Livadariu a spus că acesta poate solicita celor de care depinde administrativ, din zona în este cazat, să îi permită să meargă, însoţit, la biserica din unitatea de detenţie.

“Participarea este liber consimţită. La acest moment nu ştim care va fi opţiunea persoanei private de libertate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova.

Potrivit unor apropiaţi ai lui Gigi Becali, cei doi reprezentanţi ai BOR care îi vor însoţi pe călugării de la Muntele Athos sunt părintele Vişan de la Biserica “Sfânta Treime” din Buzău, duhovnicul lui Gigi Becali şi preotul familiei acestuia, precum şi un monah de la Mănăstirea Adămeşti, de lângă Alexandria, judeţul Teleorman.

Avocatul a precizat că cei doi călugări cu care a venit la Penitenciarul Rahova fac parte dintr-un grup de 12 călugări de la Muntele Athos care a venit în România.
Potrivit Regulamentului privind asistenţa religioasă a persoanelor private de libertate, unităţile de detenţie permit accesul reprezentanţilor cultelor şi asociaţiilor religioase recunoscute de lege în mediul penitenciar, pentru a răspunde nevoilor de asistenţă religioasă a persoanelor private de libertate aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Aprobarea accesului în mediul penitenciar pentru reprezentanţii cultelor sau asociaţiilor religioase recunoscute de lege este acordat de către directorul unităţii de detenţie, conform regulamentului.

Solicitarea de acces trebuie să fie formulată în scris şi însoţită de lista nominală cu persoanele care vor desfăşura activităţi specifice în mediul penitenciar. Aceasta se înaintează directorului unităţii de detenţie până la sfârşitul lunii noiembrie a fiecărui an, având valabilitate pentru anul calendaristic următor. Lista nominală cuprinde informaţii privind numele, prenumele, seria şi numărul actului de identitate al reprezentanţilor cultelor sau asociaţiilor religioase recunoscute de lege, precum şi avizul organismului naţional reprezentativ al acestora.

Solicitările ulterioare de acces trebuie să fie motivate în scris.

De asemenea, solicitarea pentru accesul în penitenciar a reprezentanţilor cultelor sau asociaţiilor religioase recunoscute de lege pentru activităţi specifice în unităţile în care nu există cereri ale persoanelor private de libertate se motivează în scris.

Persoanele private de libertate pot să-şi declare, pe propria raspundere, confesiunea sau apartenenţa religioasă, la intrarea în locul de deţinere şi ulterior pe parcursul executării pedepsei privative de libertate sau a măsurii internării.

În timpul executării pedepsei, deţinuţii îşi pot exprima opţiunea de a participa la oricare dintre activităţile cu caracter religios desfăşurate de reprezentanţii cultelor sau asociaţiilor religioase recunoscute de lege.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor are un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, acesta fiind reînnoit în 26 martie 2013. Protocolul de colaborare stabileşte cadrul general în care se desfăşoară activitatea preoţilor din penitenciare, precum şi modalităţile de realizare a unor activităţi cu implicaţii sociale, educaţionale şi moral-creştine.

Gigi Becali este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale. Alături de acesta au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Cei trei stau în aceeaşi cameră de detenţie timp de 21 de zile, cât durează perioada de carantină. După cele 21 de zile de carantină se va stabili în ce regim vor executa cei trei pedepsele şi dacă vor fi transferaţi la o altă închisoare, preciza purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova după încarcerarea acestora.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns