Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Zsolt Németh: Nu există nicio diferenţă între interesele ungare din interiorul şi cele din exteriorul ţării

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Nemeth Zsolt, secretar de stat în Guvernul de la Budapesta
Nemeth Zsolt, secretar de stat în Guvernul de la Budapesta

Secretarul de stat în Ministerul afacerilor Europene de la Budapesta Zsolt Németh a pledat, duminică, pentru întărirea legăturilor dintre Ungaria şi comunităţile de maghiari din străinătate şi a subliniat că nu există nicio diferenţă între interesele ungare din interiorul şi cele din exteriorul ţării, informează MTI.

 

 
Marcând cea de-a 93-a aniversare a Tratatului de Pace de la Trianon, Zsolt Németh a afirmat că Ungaria şi organizaţiile maghiarilor din străinătate ar trebui să lanseze proiecte de cooperare pentru a obţine sinergii şi pentru a păstra sensul coeziunii.

Cu cât este mai liber şi mai stimulativ mediul în care trăiesc comunităţile maghiare, cu atât acestea îşi vor valorifica mai bine propriul potenţial, a spus el. ‘De aceea, urmărim autonomia şi susţinem eforturile lor (ale comunităţilor maghiar, n.red.) vizând autonomia’, a explicat secretarul de stat.

Mai multe exemple din Europa Occidentală – a continuat el – au demonstrat că diferitele forme de autonomie culturală şi teritorială promovează auto-realizarea, iar situaţia din Bazinul Carpatic nu este diferită.

‘Mai multă autonomie, performanţă mai bună. Performanţă mai bună, creştere mai rapidă. Creştere mai rapidă, o mai bună Europă Centrală’, a susţinut Zsolt Németh, relatează MTI, citat de Agerpres.

Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între puterile aliate învingătoare în Primul Război Mondial şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns