Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Poetul, prozatorul şi omul de televiziune Teodor Curpaş şi-a lansat trei cărţi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Teodor Curpas si-a lansat trei carti
Teodor Curpas si-a lansat trei carti

    Într-o atmosferă destinsă, dar totuşi distinsă, joi, 6 iunie, poetul, prozatorul şi omul de televiziune Teodor Curpaş, la restaurantul Mioriţa din Satu Mare, şi-a lansat 3 cărţi. Este vorba despre volumele de poezie “Văpaie în suflet” şi “Rugă”, alături de proza intitulată “Oameni şi fapte”.

Evenimentul literar a fost catalogat ca fiind unul de excepţie în Satu Mare. Rar se întâmplă ca un autor să lanseze concomitent trei titluri, lucru pe care profesorul Teodor Curpaş l-a făcut joi.

Prezentarea cărţilor a fost deschisă de poetul Felician Pop, directorul Centrului Judeţean pentru Conservare şi promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cel care a fost apoi şi moderatorul întâlnirii literare. Despre volumele aduse de autor în atenţie publică au mai vorbit preotul Viorel Paşca, gazetarul şi profesorul Voicu D. Rusu, poetul George Vulturescu, poetul şi omul de televiziune Dumitru Ţimerman ş.a.

Realitatea este prezentată aşa cum este

Vorbitorii au subliniat faptul că autorul nu este prefăcut. El consemnează realitatea şi prezintă lucrurile aşa cum le simte. De-a lungul timpul scriitorul care a semnat peste 20 de volume, a reuşit să demonstreze că poate dialoga până şi cu oamenii dificili, pe care-i poate aduce la starea de linişte şi dialog.

Pe tot parcursul activităţii sale, Teodor Curpaş a căutat să cultive prietenia de lungă durată. Nu a trăit în alveola confortabilă a vieţii. Şi-a risipit energia pentru a se implica în mai multe domenii. Încă din anii tinereţii s-a implicat în coordonarea şi realizarea unor reviste literare, apoi s-a dedicat muncii în televiziune şi scrisului.

Cu încăpăţânare şi perseverenţă a realizat multe. Dovedeşte şi pe mai departe putere de muncă, fiind parcă în a doua tinereţe. Plin de candoare şi sensibilitate, autorul celor trei volume dă adevărate lecţii de modestie şi bonomie. Teodor Curpaş se numără printre sătmărenii care a făcut ceva pentru oraş şi pentru semeni.

O sărbătoare a sufletului
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns