Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tokes Laszlo ar dori o nouă colaborare cu UDMR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Laszlo Tokes vrea încă un mandat de europarlamentar
Laszlo Tokes vrea încă un mandat de europarlamentar

Europarlamentarul Tokes Laszlo a declarat, vineri, la Oradea, că ar dori să ajungă din nou în Parlamentul European, precizând două alternative (din patru): fie în calitate de candidat independent, fie prin relaţia cu UDMR. Fostul episcop nu a exclus, la sugestia-întrebare a unui ziarist, participarea pe lista unei formaţiuni politice din Ungaria.

 

 
”Iarăşi începem să iniţiem negocieri privind cooperarea noastră. Ar fi ruşine ca UDMR să se înţeleagă mai bine cu toate partidele majoritare româneşti, decât cu fraţii ei minori. Ar fi cazul să ne înţelegem. Sunt patru variante alternative pentru alegeri şi trebuie să vedem care e mai favorabilă şi la ce înţelegere putem ajunge”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Tokes, citat de Agerpres.

Eurodeputatul a amintit că a existat o cooperare cu UDMR încă din anul 2009, când a ajuns în Parlamentul European, când CNMT şi UDMR au semnat o coaliţie care i-a permis să ajungă eurodeputat.

”Vreau să subliniez că prin această coaliţie am ajuns în parlament. Nu pe lista UDMR-ului, ci prin. E adevărat că pe lista UDMR, dar de fapt pe baza acestei cooperări cu UDMR”, a spus Tokes.

El a menţionat că doreşte cooperarea cu UDMR nu numai în privinţa alegerilor, ci în general, şi pe alte teme precum cea a regionalizării sau a autonomiei.

”Deci ar fi iarăşi foarte important să ne unim forţele”, a spus eurodeputatul.

În vederea unor discuţii specifice, Tokes a mai adăugat că în cursul zilei de joi a ajuns la o înţelegere cu Iuliu Winkler şi Sogor Csaba pentru a organiza săptămâna viitoare o întrunire comună în sânul delegaţiei europarlamentare maghiare din Transilvania, pentru a restabili ”cooperarea care s-a întrerupt în ultima vreme”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns