Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

60 de copii din România şi Ucraina participă la o şcoală de vară la Valea Măriei

Tabăra face parte dintr-un proiect privind tradiții artistice și metodele de învățare non formală
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tabăra face parte dintr-un proiect privind tradiţii artistice şi metodele de învăţare non formală
Tabăra face parte dintr-un proiect privind tradiţii artistice şi metodele de învăţare non formală

Tabăra face parte dintr-un proiect privind tradiţii artistice şi metodele de învăţare non formală

Timp de câteva zile, la Valea Măriei este organizată o şcoală de vară în cadrul Proiectului “Tradiţii artistice. Metode de învăţare non formală în România şi Ucraina”, un proiect implementat de Palatul Copiilor Satu Mare, Liga Pro Europa, Asociaţia Super Kids Satu Mare şi Şcoala de Artă şi Primăria Solotvino din Ucraina.

La deschiderea taberei au participat inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici, inginer Dănuţ Hertea – Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, directoarea Şcolii de Arte din Solotvivo – Ucraina – Eva Vainagi şi preşedintele Ligii Pro Europa Filiala Satu Mare – Konya Laszlo, directoarea Palatului Copiilor Satu Mare – Gabriela Silvăşan şi cadre didactice de la Palat.

La Şcoala de vară sunt organizate o serie de activităţi educaţionale
La Şcoala de vară sunt organizate o serie de activităţi educaţionale

În cadrul acestui proiect au avut loc până în momentul de faţă numeroase întâlniri, sesiuni de instruire cu privire la metodele şi tehnicile de animaţie în educaţia non formală pentru cadrele didactice implicate în proiect. Amintim aici şi parada portului popular organizată în aprilie în Satu Mare cu participarea a 50 de elevi, profesori şi autorităţi din Ucraina.

Tabăra şcolară de la Valea Măriei se desfăşoară în perioada 8 – 12 iunie 2013 cu participarea a 30 de copii din Ucraina, 30 din România, patru cadre didactice din ţara vecină, şase de la noi şi cinci însoţitori. La Şcoala de vară sunt organizate o serie de activităţi educaţionale. Ele sunt structurate în cinci mari ateliere< de iniţiere în muzica instrumentală, dansuri tradiţionale, arte vizuale, limba Kit de supravieţuire, iniţiere în creaţie – reutilizarea deşeurilor. În fiecare zi, în partea a doua, sub îndrumarea cadrelor didactice copiii participă la activităţi educative. În acest sens, toate cadrele implicate au fost instruite în timpul unui curs organizat la Casa Corpului Didactic.

La deschiderea taberei au participat inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici, inginer Dănuţ Hertea - Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, directoarea Şcolii de Arte din Solotvivo - Ucraina - Eva Vainagi şi preşedintele Ligii Pro Europa Filiala Satu Mare - Konya Laszlo, directoarea Palatului Copiilor Satu Mare - Gabriela Silvăşan şi cadre didactice de la Palat
La deschiderea taberei au participat inspectorul şcolar general adjunct Claudiu Mondici, inginer Dănuţ Hertea – Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, directoarea Şcolii de Arte din Solotvivo – Ucraina – Eva Vainagi şi preşedintele Ligii Pro Europa Filiala Satu Mare – Konya Laszlo, directoarea Palatului Copiilor Satu Mare – Gabriela Silvăşan şi cadre didactice de la Palat

Prin proiectul implementat, după cum ne informează directoarea Palatului Copiilor – Gabriela Silvăşan – se doreşte realizarea unei colaborări între instituţiile ce se ocupă cu educaţia extraşcolară din judeţul Satu Mare şi Zakarpatia în educaţia artei vizuale, a dansurilor tradiţionale şi a muzicii instrumentale. Se pune totodată accentul pe relaţia dintre oameni, fiindcă la toate întâlnirile din acest proiect legătura de prietenie între profesorii din Uncraina, cei de la noi, între copiii de aici şi cei de peste hotare se întăreşte. În ceea ce priveşte concluziile şcolii de vară, acestea vor fi trase la un foc de tabără.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns