Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ADP încasează bani, primarul Coica încasează înjurături

Eniko Glodean, Contabila ADP
Firma care se ocupă de parcări, pieţe, cimitire are 105 angajaţi din care 30 personal TESA Parcările cu plată au stârnit o grămadă de nemulţumiri în rândul oamenilor. Sătmărenii sunt nemulţumiţi că trebuie să alerge o jumătate de oră pentru a găsi un loc de parcare, apoi tot atât pentru a putea cumpăra un tichet. Nu în ultimul rând nemulţumirea oamenilor este stârnită şi de faptul că pentru o parcare cu o roată pe trotuar şi una pe carosabil trebuie să scoată bani din buzunar. Taximetriştii spun că abonamentul de 400 de lei/an este prea mare şi că în alte municipii taxa este de 200 sau 250 lei/ an.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Eniko Glodean, Contabila ADP
Eniko Glodean, Contabila ADP

ADP este un serviciu despre care foarte puţini sătmăreni ştiu că există. Când omul nu are unde să parcheze sau este amendat pentru că nu a găsit de unde să-şi cumpere un tichet de parcare  îl înjură  pe primarul Dorel Coica şi Primăria Satu Mare. Omul nu ştie că, de fapt responsabil pentru starea de fapt este ADP.  Când sătmăreanul vede că în pieţele de alimente este mizerie, spune că primarul Coica nu face nimic.

În realitate ADP încasează bani de la comercianţi şi gospodăreşte toate pieţele. Fără acordul tacit al conducerii ADP nu intră picior de bişniţar în piaţă. Sătmăreanul vede că sunt  locuri virane în oraş lăsate în mizerie, pline de bălării. Îl înjură pe primarul Coica şi îi pare rău că l-a votat, dar în realitate ADP se ocupă de aceste spaţii pentru că are banii necesari încasaţi din parcări, închirieri, etc.

Dacă cimitirul de pe Amaţiului ar putea fi mai bine îngrijit şi aranjat aflaţi că tot ADP încasează bani şi ar trebui să gestioneze cimitirul.

Aşadar, acest ADP este un fel de stat în stat. Încasează banii sătmărenilor şi face ce poate ca să scoată şi mai mulţi bani. Dacă vă place modul de lucru al ADP, dacă primarului Dorel Coica îi convine situaţia, nu are decât să lase lucrurile la fel.

Aşa cum rezultă din datele prezentate mai jos, ADP are 105 angajaţi, din care 30 personal TESA. A mai înfiinţat un SRL pentru a putea angaja mai multe persoane. Este o treabă legală, dar eficienţa unde este? Ar fi interesant de văzut atribuţiile ADP oferite pe tavă de primărie şi consiliul municipal. Cetăţenii vor putea constata că în realitate ADP este interfaţa Primăriei. Nu degeaba se numeşte Administraţia Domeniului Public. Într-adevăr, este adminsitratorul general al fiecărui centimetru de teren din municipiul Satu Mare. ADP  este mai tare ca primarul. De unde îşi ia puterea? Cine îl controlează? Sau cine îl protejează? Este numit şeful ADP după criterii politice? Sunt întrebări la care sătmărenii, contribuabilii, sau chiar şi turiştii străini care trec prin Satu Mare, trebuie să primească un răspuns. Dar cel mai bun răspuns ar fi un oraş ordonat, în care să-ţi fie drag să trăieşti, să vii în vizită nu doar o singură dată, ci să-ţi doreşti să revii. Domnul primar Coica ar trebui să le spună sătmărenilor cine răspunde în mod direct de aceste servicii atât de importante pentru imaginea municipiului Satu Mare, lăsate în seama ADP.

Semne de parcare
Semne de parcare

Firma care se ocupă de parcări, pieţe, cimitire are 105 angajaţi din care 30 personal TESA

Parcările cu plată au stârnit o grămadă de nemulţumiri în rândul oamenilor. Sătmărenii sunt nemulţumiţi că trebuie să alerge o jumătate de oră pentru a găsi un loc de parcare, apoi tot atât pentru a putea cumpăra un tichet. Nu în ultimul rând nemulţumirea oamenilor este stârnită şi de faptul că pentru o parcare cu o roată pe trotuar şi una pe carosabil trebuie să scoată bani din buzunar. Taximetriştii spun că abonamentul de 400 de lei/an este prea mare şi că în alte municipii taxa este de 200 sau 250 lei/ an.

În urma dezvăluirilor făcute de Informaţia Zilei, revolta oamenilor este şi mai mare. Ei spun că nu şi-au putut închipui că firma din Timişoara încasează atâţia bani pentru două linii trasate pe carosabil.

Serviciul Operativ Intervenţii Parcări Satu Mare funcţionează în subordinea Serviciul Administraţia Domeniului Public Satu Mare. ADP Satu Mare are 105 angajaţi. Pe lângă acest serviciu fucţionează şi un SRL cu 19 angajaţi. Peste 53% din totalul încasărilor reprezintă cheltuieli de personal.

 

Din 105 angajaţi, 30 sunt în birouri

 

La ora actuală acest serviciu are 105 angajaţi, din care 30 personal TESA, 53 muncitori calificaţi şi 22 muncitori necalificaţi.

În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2013, ADP Satu Mare a încasat 1.922.492 lei din care 1.028.632 lei reprezintă cheltuielile cu personalul (salarii, imozite) şi 721.057 lei cheltuieli materiale cu bunuri şi servicii (furnituri birou, materiale curăţenie, încălzit, iluminat, apa, canal, salubritate, carburanţi, piese de schimb maşini parcometre, reparaţii curente, deplasări). După cum puteţi vedea, peste 53% din totalul încasărilor reprezintă cheltuieli de personal.

676.827 lei provin din încasările realizate de Serviciul operativ intervenţii parcări în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2013. Eniko Glodean – contabil şef în cadrul Serviciului ADP Satu Mare, ne-a precizat că cea mai mare parte a încasărilor din parcări s-a realizat în luna ianuarie 2013, când s-au reînnoit abonamentele. Din cei 676.827 lei, 24.270 lei au fost viraţi în contul Primăriei, această sumă provenind din amenzi. Suma încasată de Primăria Satu Mare din amenzi este mult mai mare spune interlocutoarea noastră, o parte din aceasta este încasată de la contribuabil în momentul achitării impozitului.

Aşa cum v-am informat, Serviciul Operativ Intervenţii Parcări Satu Mare are 18 angajaţi din care doi sunt în concediu fără plată. Cheltuielile cu personalul aferente celor 16 angajaţi au fost de 205.462 lei pe cinci luni. În medie ar veni 2.568 lei/ lună/ angajat.

 

SC Administraţia Domeniului Public Satu Mare SRl are 19 angajaţi

 

Trebuie să menţionăm faptul că pe lângă Serviciul ADP funcţionează şi SC Administraţia Domeniului Public Satu Mare SRL, care are 19 angajaţi ( 9 gropari la cimitirul de pe str. Amaţiului, 2 persoane pentru WC-ul public de pe Bulevardul Cloşca, 2 paznici la terenurile de joacă din 14 Mai şi Micro 16 şi 4 cosaşi pentru grădiniţele şi şcolile din municipiu). Probabil ceilalţi doi angajaţi sunt şefi.

Trebuie să vă informăm că vechiul WC de pe bulevardul Cloşca nu funcţionează, important este ca cei doi angajaţi să-şi încaseze salariile.

Eniko Glodean – contabil şef Serviciului Administraţia Domeniului Public Satu Mare ne-a spus că deoarece bugetul a fost aprobat doar în 4 aprilie, serviciul a înregistrat întârzieri în demararea proiectelor de viitor. Modernizarea Pieţei Micro 17, grup social, gard, poartă, încălzire pe bază de lemne, construcţii asfaltice, alei, gard viu şi plantare de arbuşti sunt priorităţile pentru cimitirul de pe str. Amaţiului. De asemenea anul acesta se va realiza compartimentarea noului sediul al ADP, din str. Jiului din municipiul Satu Mare (centrala termică în care a fost biroul electoral municipal). Studiul de fezabilitate şi proiectele de execuţie pentru cele patru pieţe din municipiu sunt alte priorităţi ne-a declarat interlocutoarea noastră.

 

Citiţi alte materiale despre Rosign

http://www.debanat.ro/2013/03/are-sau-n-are-primaria-timisoara-contract-cu-rosign/

http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/administratie/exclusiv-un-milion-de-euro-la-capuse-afacerea-rosign-o-paguba.html

 http://www.pressalert.ro/2013/03/viceprimarul-traian-stoia-dezvaluie-schema-prin-care-rosign-a-primit-monopol-pe-semnele-rutiere-cum-se-va-rezilia-contractul

http://www.cotidianul.ro/in-10-ani-o-firma-a-incasat-20-de-milioane-de-euro-montand-semne-de-circulatie-si-separatoare-de-trafic-210001/

http://ziuadevest.ro/eveniment/37312-are-timioara-prea-multe-semne-de-circulaie-cine-i-vinovat-firma-rosign-sau-cineva-din-primrie-.html

http://www.opiniatimisoarei.ro/exclusiv-plangere-penala-pentru-rosign-viceprimarul-traian-stoia-rosign-a-incasat-o-caruta-de-bani-nejustificat-de-la-primaria-timisoara-mergem-in-instanta/25/04/2013

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns