Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

13 iunie – Ziua Eroilor, marcată la Şcoala Gimnazială Craidorolţ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În fiecare an, la Înălţarea Domnului a intrat în tradiţie ca elevii Şcolii Gimnaziale Craidorolţ să aducă prinos de recunoştinţă eroilor neamului, care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoşesc.

Evenimentul a fost marcat de elevii clasei a VII-a, membri ai cercului de istorie „Cultul eroilor”, care au realizat un simpozion cu tema „Iuliu Coroianu – eroul nostru ”, sub îndrumarea directoarei Adela Recăşan şi a profesoarei Andrada Remeş.

Următorul punct al programului a fost realizat de toţi elevii claselor V-VIII şi profesorii şcolii, care au cinstit aşa cum se cuvine eroii neamului, în faţa monumentului din comuna Craidorolţ, unde au ţinut un moment de reculegere, au intonat imnul şi cântece dedicate eroilor neamului, iar la final au depus flori.

Nicolae Iorga spunea că ,,neamul este etern prin cultul eroilor. Eroii sunt cei dragi nouă. Nu există nicio casă, nicio familie din România, din păcate, care să nu fi avut eroi, oameni căzuţi pe câmpurile de luptă de-a lungul istoriei. Ei au luptat pentru apărarea pământului, pentru fiinţa naţională, pentru apărarea religiei.” Mormintele şi monumentele eroilor la care depunem flori, aprindem lumânări şi ne reculegem reprezintă un simbol al dăinuirii noastre în timp, al sacrificiului suprem pentru înfăptuirea idealului naţional.

Fie ca pilda lor să ne dea curaj şi încredere în forţele noastre.

Informaţiile ne-au fost comunicate de directoarea Adela Recăşan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns