Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se vor simplifica procedurile de accesare a fondurilor europene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


    Potrivi unor informaţii date publicităţii continuă evaluarea proiectelor depuse în anul 2012 pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Din cele 20.000 de proiecte înregistrare mai sunt de evaluat aproximativ 5.000.

În dorinţa de a scurta perioada de analiză şi evaluare se pregăteşte pentru perioada de finanţare 2014-2020, o procedură simplificată de evaluare şi un sistem electronic de comunicare între solicitanţi şi organismul de evaluare – APDRP. Sesiunile de proiecte vor fi mai lungi faţă de cele de până acum.

Zilele trecute Gheorghe Turtoi, directorul APDRP a declarat: “Deja este implementat, dar nu am putut da în producţie încă pentru că nu mai avem sesiuni pe măsurile respective, un sistem de depunere online a proiectului mai ales pentru măsurile unde sunt proiecte cu finanţare mare,

acolo unde beneficiarii toţi au acces la internet, consultanţii de asemenea şi să facem o preselecţie a proiectelor în baza unei aplicaţii depuse online şi ulterior după ce vedem că proiectul este selectat, chemăm omul cu toate documentele şi semnăm contractul de finanţare”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns