Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colonelul Gheorghe Dan este împuternicit la comanda ISU “Someş”

ceremonia predarii-primirii comenzii si Drapelului unitatii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
ceremonia predarii-primirii comenzii si Drapelului unitatii
ceremonia predarii-primirii comenzii si Drapelului unitatii

După 35 de ani de activitate, colonelul Iulian Burz, fost inspector şef, s-a pensionat

Vineri, 14 iunie, începând cu ora 12, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare a avut loc un moment emoţionant: inspectorul şef, colonel Iulian Burz, a predat comanda şi Drapelul unităţii colonelului Dan Gheorghe. pentru că a ieşit în pensie.

La ceremonia de predare-primire au participat din partea Consiliului Judeţean (CJ), preşedintele Adrian Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor, iar din partea prefecturii subprefectul Cristian Sasu. De asemenea, au împărtăşit solemnitatea şi emoţiile momentului isnpectorii şefi ai inspectoratelor din Maramureş, Arad, Timiş, Bistriţa Năsăud, şefii şi comandanţii unităţilor din subordinea MAI şi ai MApN, ai altor unităţi militare sau militarizate, militarii  şi membrii comenzii unităţii şi membrii de familie ai pompierilor.

Din partea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a luat parte la ceremonie şi a lat cuvântul, colonel Eugen Vişan, adunct al inspectorului general şef.

 

Dan Gheorghe este împuternicit la comandă

 

În debutul momentului, după Intonarea Imnului de stat,  colonelul Burz a predat în mod simbolic comanda şi Drapelul unităţii colonelului Dan Gheorghe, după care colonelul Vişan a dat citire Ordinului şefului IGSU prin care colonelul Dan Gheorghe este împuternicit la comandă până în 17 noiembrie. În perioada ce urmează, IGSU va organzia concurs pentru ocuparea postului de inspector şef al ISU “Someş”.

Preşedintele Ştef a prezentat în câteva fraze calităţile şi activitatea colonelului Burz şi a vorbit despre proiectele cu fonduri europene şi guvernamentale în urma cărora ISU “Someş” a ajuns unul dintre cele mai moderne şi mai dotate inspectorate din ţară. De asemenea, din punct de vedere al activităţii, acesta s-a clasat în ultimii ani pe primele locuri în topul pe ţară al inspectoratelor.

La finalul intervenţiei sale, i-a înmânat colonelului de ieri pensionar Burz, din partea CJ, o maşinuţă de pompieri şi o plachetă cu inscripţie şi din parea consiliului.

Subprefectul Sasu a subliniat calităţile umane şi profesionale ale colonelului Burz şi i-a înmânat, din partea prefecturii, o Diplomă de excelenţă.

Colonelul Dan Gheorghe care a preluat drapelul şi comanda, a spus că este un moment încărcat de emoţie, a enunţat cele mai importante date şi informaţii din CV-ul fostului coleg, iar la finalul intervenţiei, i-a înmânat acestuia, din partea cadrelor ISU “Someş”, simbolurile pensionarului, cârja şi pălăria, precum şi o placehtă.

În fine, colonelul Vişan i-a predat noului pensionar, de acum colonel (r) Burz, din partea conducerii IGSU, în semn de preţuire, o plachetă.

Colonelul Burz, cu emoţie în glas, a mulţumit pentru colaborare tuturor militarilor din cadrul ISU şi a promis că va veni în vizită ori de câte ori va avea ocazia.

La finalul ceremoniei, militarii unităţii, cu Drapelulul unităţii în frunte, au defilat prin faţa asistenţei iar Garda de onoare a escortat drapelul la locul în care este păstrat.

 

tag< Colonelul, Gheorghe Dan, împuternicit, la comanda, ISU “Someş”

text< Vineri, 14 iunie, începând cu ora 12, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare a avut loc un moment emoţionant: inspectorul şef, colonel Iulian Burz, a predat comanda şi Drapelul unităţii colonelului Dan Gheorghe. pentru că a ieşit în pensie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns