Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Livada s-a înfrăţit cu oraşul maghiar Lorinci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Piricsi Arthur, Vig Zoltan, Kereskeny Gabor si Szucs Zoltan
Piricsi Arthur, Vig Zoltan, Kereskeny Gabor si Szucs Zoltan

    Vineri, 14 iunie, sala festivă a Şcolii cu clasele I – VIII “Petofi Sandor” din Livada s-a dovedit neîncăpătoare. Aleşi locali, cadre didactice, elevi şi invitaţi au participat la semnarea protocolului de înfrăţire dintre oraşele Lorinci – Ungaria şi Livada – România.

Ceremonia de semnare a documentelor oficiale a fost precedată de un moment artistic în limbile maghiară şi română susţinut de elevi ai şcolii generale menţionate mai sus şi de elevi ai Liceului “George Bariţiu”. S-au recitat poezii, au fost interpretate cântece în limbile maghiară şi română, urmate de dansuri populare prezentate de elevi ai celor două unităţi de învăţământ implicate în momentele culturale. S-au intonat apoi imnurile Ungarie şi României.

Szucs Zoltan – consulul Ungarie la Cluj-Napoc a urat succes relaţiei de înfrăţire

În deschiderea momentelor oficiale, Szucs Zoltan, consulul Ungarie la Cluj-Napoca a rostiti câteva cuvinte în limba română, spunând că este vorba despre un pas important în dezvoltarea unor relaţii de colaborare între cele două oraşe. A apreciat şi programul artistic de înaltă ţinută care a precedat momentul oficial. Apoi, în limba maghiară i-a îndemnat pe cei doi primari Vig Zoltan din Lorinci şi Piricsi Arthur din Livada să investească în viitor. Să aibă în vedere ca în cadrul colaborării să nu se limiteze numai la închegarea unor relaţii culturale, ci să treacă şi la realizarea unor proiecte de investiţii avantajoase ambelor comunităţi. Este necesară o colaborare pe multiple planuri în cadrul unei Europe fără frontiere.

Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor şi-a exprimat bucuria că în calitate de parlamentar poate să participe la un asemenea eveniment deosebit de important pentru comunităţile din cele două oraşe care se înfrăţesc. A subliniat faptul că în ultimul an oraşul Livada dovedeşte semne vizibile de dezvoltare economică şi culturală într-un ritm peste media localităţilor din judeţ. Şi-a exprimat convingerea că cele două administraţii locale din Lorinci şi Livada au suficiente de învăţat una de la cealaltă. Semnarea protocolului de înfrăţire să nu rămână doar un document semnat, ci să aibă conţinut în ceea ce priveşte colaborarea dintre cele două oraşe.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns