Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Şcoala Constantin Brancoveanu încheie Proiectul “Şcoala mea Verde”

Secvenţă din proiect
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Secvenţă din proiect
Secvenţă din proiect

Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu Satu Mare încheie acţiunile din cadrul Proiectului “Şcoala mea Verde”, coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare socială din România – ”Let’s Do It, Romania!”.

În prima etapă s-au desfăşurat activităţi educative, ecologice şi de voluntariat, în care profesorii unităţii au prezentat elevilor ce înseamnă ecologia şi protecţia mediului. Aceste prezentări la orele de dirigenţie s-au făcut într-un mod cât mai creativ, capabil să atragă atenţia elevilor în sensul protejării mediului înconjurător. S-a realizat şi o expoziţie de desene pe această temă.

În etapa a doua s-au desfăşurat activităţi de colectare selectivă a deşeurilor. astfel, s-a colectat o cantitate de 1.300 kg hârtie, două copiatoare, două tastaturi, 5 kg baterii, un cuptor cu microunde, un frigider, 10 baxuri de flacoane plastic. De asemenea, copiii au ales ca zonă de colectare Centrul nou, pentru a atrage atenţia comunităţii asupra importanţei reciclării.

Această perioadă a durat trei zile, iar deşeurile au fost ridicate de operatorul de salubritate la finele celei de-a treia zi.

Cea de-a treia etapă implică activităţi de educare cu privire la ecologia şi protecţia mediului în rândul părinţilor şi al comunităţii, prin întâlniri în diverse spaţii din localitate. Astfel elevii au împărţit trecătorilor pliante realizate de ei înşişi. În afară de asta, s-a ecologizat zona din împrejurimile şcolii. A avut loc şi un concurs de afişe pe tema reciclării, afişe expuse în holul şcolii pentru a atrage atenţia părinţilor.

Informaţiile de mai sus ne-au fost comunicate de Alexandra Lucaciu, consilier educativ.

 

 

 

 

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns