Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Obama face prima vizită în Germania, în calitate de preşedinte

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Barak Obama se va întâlni cu Angela Merkel
Barak Obama se va întâlni cu Angela Merkel

Barack Obama a ajuns marţi seară la Berlin, în prima sa vizită în Germania în calitate de preşedinte, în cadrul căreia se va întâlni, miercuri, cu cancelarul Angela Merkel şi alţi oficiali guvernamentali şi va susţine un important discurs în aer liber, la Poarta Brandenburg, relatează AFP şi AP.

 

 
Obama, acompaniat de soţia sa Michelle şi de cele două fiice ale lor, a venit din Irlanda de Nord, unde a participat la summitul G8 din Irlanda de Nord care a durat două zile. Familia Obama este cazată la un hotel din centrul capitalei germane, marţi nefiind prevăzut niciun angajament oficial, relatează Agerpres.

Această vizită de 24 de ore are loc la aproape fix 50 de ani de la celebrul discurs despre Războiul Rece al lui John F. Kennedy la Berlin. Peste 7.000 de poliţişti şi militari au fost mobilizaţi pentru această vizită, iar sectorul unde este cazată familia prezidenţială arată ca o fortăreaţă.

Vizita va fi cu siguranţă comparată cu cea din 2008, când Obama era candidat în alegerile pentru Casa Albă. El a avut atunci parte de o primire ca pentru un star rock, 200.000 de persoane adunându-se la Columna Victoriei pentru a-i asculta discursul.

În prezent, Germania aşteaptă explicaţii, în special în privinţa acţiunilor de spionaj asupra comunicaţiilor. Negocierile pentru un acord de liber-schimb între SUA şi UE, Siria sau retragerea trupelor din Afganistan, toate dosare G8, ar urma de asemenea să figureze pe agenda discuţiilor cu Angela Merkel.

Miercuri, Obama ar urma să-ş înceapă ziua cu o întrevedere cu preşedintele german Joachim Gauck, după care se va deplasa la cancelarie. O conferinţă de presă cu Angela Merkel este prevăzută după întrevederea lor şi înaintea unui dejun comun.

După un mare discurs în faţa a 4.000 de invitaţi la Poarta Brandenburg, simbol al Germaniei reunificate, el se va întâlni cu Peer Steinbruck, candidatul social-democrat la postul de cancelar la alegerile legislative din septembrie.

Michelle Obama şi cele două fiice ale cuplului vor urmări o lecţie de istorie în aer liber, de la Memorialului Evreilor din Europa exterminaţi de nazişti, până la Zidul construit de fosta RDG comunistă, trecând pe la Checkpoint Charlie, faimosul punct de trecere între sectoarele american şi sovietic din Berlinul ocupat.

Familia Obama va părăsi miercuri seară Berlinul, după un dineu oferit de Angela Merkel şi soţul său Joachim Sauer la Castelul Charlottenburg.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns