Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Poeta Ileana Mălăncioiu reprezintă România la Festivalul Internaţional de Poezie de la Genova

Ileana Mălăncioiu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ileana Mălăncioiu
Ileana Mălăncioiu

Pentru al cincilea an consecutiv, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român, organizează participarea ţării noastre la Festivalul Internaţional de Poezie de la Genova „Parole Spalancate”, cea mai importantă manifestare de gen din Italia, aflată la a XIX-a ediţie.

La ediţia din 2013 a Festivalului, care se desfăşoară în această săptămână, România este reprezentată de poeta Ileana Mălăncioiu şi de traducătorul acesteia în limba italiană Danilo De Salazar. Temele poeziei Ilenei Mălăncioiu sunt specifice marii literaturi: sufletul, moartea, credinţa, tragicul, limita. Volumele sale au fost distinse cu numeroase premii.

Astăzi, de la ora 21.15, în fastuoasa curte interioară a Palatului Ducal din Genova, Ileana Mălăncioiu va participa la un „Reading internaţional” alături de poetul Nazir Ahmed Shawl (Kashmir). Cu această ocazie, poezii ale Ilenei Mălăncioiu vor fi recitate în limbile română şi italiană de autoare şi de traducătorul său care, în deschidere, va face şi o scurtă prezentare a operei poetei române. Lecturile vor fi acompaniate la pian de Fabio Vernizzi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CULTURĂ

Scriitorul Aurel Pop a fost condus pe ultimul drum

Omul de cultură Aurel Pop a fost condus ieri pe ultimul drum de zeci de prieteni, rude și cunoștințe. Având în vedere aceste vremuri, numărul celor prezenți la slujba de înmormântare, oficiată în Cimitirul Înălțarea din Satu Mare,…