Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Spania poate să învingă Brazilia la ea acasă, după 79 de ani

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În finala Cupei Confederațiilor

Picture 1Ultimul act al Cupei Confederațiilor se va disputa între țara gazdă, Brazilia, și campioana mondială Spania. Finala va avea loc luni dimineață, de la ora 1.00, în direct pe TVR 1.

Pe stadionul Maracana, se întâlnesc două naționale puternice, care au în componență jucători de la cele mai mari cluburi din lume. De-a lungul istoriei s-au disputat puține meciuri oficiale între cele două. Ultimul a avut loc în 1986, la Campionatul Mondial din Mexic. Atunci, în faza grupelor, Brazilia s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Socrates. Ce este mai interesant este faptul că Spania nu a reușit să se impună în fața brazilienilor, într-un meci oficial, de 79 de ani, din 1934. Atunci a câștigat cu scorul de 3-1. Din totalul de 5 întâlniri care “au contat”, Brazilia are 3 victorii, iar Spania una singură, cea mai sus amintită. Un singur meci s-a terminat la egalitate, 0-0, la CM din Argentina din 1978.

Să revenim însă la zilele noastre, cele două echipe au câștigat cele două grupe de la Cupa Confederațiilor cu punctaj maxim. Brazilia a întâlnit miercuri, în semifinale Uruguay pe care a învins-o cu scorul de 2-1. Ultima echipa calificată în finală, Spania, a bătut joi Italia, la loviturile de departajare. S-a terminat 7-6 pentru Spania, după ce a ratat Bonucci și Navas a înscris. Pentru brazilieni ar fi al treilea trofeu consecutiv câștigat la Cupa Confederațiilor, iar pentru Spania primul. Echipe probabile:

Brazilia: Cesar – Alves, Silva, Luiz, Marcelo, Gustavo, Paulinho, Hulk, Oscar, Neymar, Fred.

Spania: Casilias – Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Iniesta, Busquets, Xavi, Pedro, Torres, Silva.

Pentru cei ce nu știu, Cupa Confederaţiilor se ţine o dată la patru ani, în anul dinaintea Cupei Mondiale, iar din 2005 este găzduită chiar de către ţara care urmează să organizeze şi Cupa Mondială. Cupa Confederaţiile a fost înfiinţată în 1992, iar în prezent este deţinută de Brazilia. Este disputată între toate campioanele continentale, inclusiv deţinătoarea Cupei Mondiale.

Va exista și finala mică între Uruguay și Italia. Ea va începe duminică, de la ora 19.00. Înregistrarea va putea fi urmărită pe TVR 1 de la ora 21.00, însă, în direct probabil vom apela la vecinii noștri din Ungaria, la postul m1.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns