Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Au scăzut cu aproape 30% preţurile purceilor în târgurile de ţară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Purceii au avut cumparatori la targul din Botiz
Purceii au avut cumparatori la targul din Botiz

În această perioadă vacile cu lapte nu fac obiectul vânzărilor

    Aşa cum scriam şi cu alte ocazii, târgurile de ţară reprezintă şansa unor crescători de animale din judeţ de a le valorifica. Muncile de sezon şi obligativitatea plăţii acestora îi presează pe fermieri să se adapteze pieţii, fapt ce adesea îi obligă să reducă preţurile în special la purcei. Sâmbătă, în târgul de ţară de la Botiz se puteau cumpăra purcei la preţuri cuprinse între 130 şi 250 de lei bucata. Scăderea preţurilor este de aproximativ 30%.

Sâmbătă, 29 iunie, târgul de ţară de la Botiz a fost suficient de animat. Cumpărătorii aveau posibilitatea de a-şi popula anexele gospodăreşti – grajduri şi/sau coteţe cu viţei, respectiv purcei. Vremea bună a adunat la târg atât vânzători cât şi cumpărători. Crescătorii de porci au scos la vânzare excedentul de purcei. I-au dus la târg cu autoturisme, autospeciale şi căruţe.

Deja în jurul orei 8 şi jumătate erau ocupate locurile să le spunem privilegiate. Cumpărătorii se deplasau printre vânzători în principal pentru a vedea oferta, dar şi pentru a lua pulsul în ceea ce priveşte preţurile. Aşa cum se întâmplă de obicei în târguri, vânzătorii stabilesc preţuri negociabile. Spre exemplu pentru purcei de 5 săptămâni se cereau 150 de lei, iar printr-o negociere nu foarte agresivă micii guiţători s-au vândut la 130 de lei bucata.
Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Cinci accidente în weekend

Vineri, 31 august, pe raza judeţului Satu Mare au fost înregistrate 4 accidente de circulaţie, iar sâmbătă, la Sanislău un tânăr a intrat cu maşina în şanţ. O femeie a fost accidentată grav pe bulevardul Cloşca din municipiul Satu Mare, iar la Tarna Mare în urma coliziunii dintre două autoturisme o persoană a fost rănită. Pe bulevardul Cloşca a fost accidentată şi o biciclistă. Între localităţile Satu Mare şi Amaţi, 6 persoane au fost rănite după ce s-au răsturnat cu maşina în şanţ. Accidentul dintre Satu Mare şi Amaţi l-am prezentat pe larg într-un alt articol. Acum ne vom opri asupra celorlalte 4 accidente.