Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hram și ridicare de paos la biserica din Dumbrava Mică

Biserica Sfanta Treime din Dumbrava Mica
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Biserica Sfanta Treime din Dumbrava Mica
Biserica Sfanta Treime din Dumbrava Mica

Duminică, 7 iulie, va avea loc praznicul bisericii greco-catolice din Dumbrava Mică. Biserica poartă hramul Sfintei Treimi, care în mod normal are loc în a doua zi de Rusalii, însă, după cum spunea părintele Radu Huton, parohul gazdă, pentru a da fiecărei sărbătoare demnitatea ce i se cuvine, cele două evenimente se sărbătoresc separat.

Sfânta Liturghie de hram va fi oficiată de la ora 11, de vicarul general al Episcopiei Greco-Catolice a Maramureșului și Sătmarului, părintele Vasile Tofană. Vor concelebra protopul de Satu Mare, părintele Dumitru Roman, protopopul de Țara Oașului, părintele Iacob Feier, alături de un sobor de preoți ai parohiilor învecinate. Și-a confirmat prezența și primarul orașului Livada, Artur Piricsi, care, chiar dacă este ziua orașului, își va face timp și pentru a participa la hramul din acest sătuc.

În cadrul evenimentului se va ridica și un paos în memoria regretatului nostru coleg de breaslă, Iosif Țiproc, care, pe bună dreptate, este considerat cel de al doilea ctitor al acestui lăcaș al Domnului. Cu ani în urmă, bisericuța din Dumbrava Mică era bine înaintată pe calea pieririi. Acoperișul a fost distrus, iar pereții, umeziți și crăpați. Am putea spune că Iosif Țiproc a intervenit în cel de al doisprezecelea ceas, cu câteva clipe înainte ca bisericuța să se prăbușească. Toată comunitatea îi este recunoscătoare.

Evenimentul se va încheia cu o agapă frățească. Toți creștinii, atât din localitate, cât și din tot județul, sunt așteptați cu mult drag.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns