Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Slovaci din Huta Certeze la hramul bisericii din Şinteu – Bihor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

pelerinajRomano-catolicii din Huta-Certeze au participat la  pelerinajul de la Şinteu (judeţul Bihor), organizat de  Uniunea Democratică  a Slovacilor şi Cehilor din România, cu ocazia aniversării a 1150 de ani de la începerea creştinării de către sfinţii Chiril şi Metodie a slavilor din Moravia Mare ce cuprindea Cehia şi Slovacia actuală.

La hramul bisericii din Şinteu, închinată celor doi sfinţi au fost prezenţi peste 3000 de pelerini sosiţi din comunităţile slovace din Bihor, Sălaj şi Satu Mare, dar şi mulţi oaspeţi din Slovacia şi Cehia. Slujba a fost oficiată de preoţii slovaci ai Diecezei Oradea.

Dintre oficialităţi prezente la această manifestare religioasă şi naţională amintim Excelenţa sa Jan Gábor- ambasadorul Slovaciei la Bucureşti, Miroslav Jablončik- consulul onorific de la Salonta şi deputatul Adrian Miroslav Merka- preşedintele UDSCR.

Pelerinajul a fost coordonat de conducătorii organizaţiei locale din Huta-Certeze a UDSCR, Ioan Oros şi Ioan Golena, la manifestare participând şi Andrei Zvaleni-preşedintele organizaţiei locale Boineşti şi Paul Dancu- preşedintele organizaţiei  Satu  Mare.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns