Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Coacăza neagră stimulează formarea hematiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Coacăza neagră fiind un fruct de sezon vă recomandăm să nu-l ignoraţi. Suc din frunze de coacăz negru sunt utiliaze pentru stimularea formării hematiilor.

Litiaza renala (cu uraţi) – în fiecare zi se bea de dimineaşă o cană de suc proaspăt, iar seara o cană de ceai fierbinte de fructe şi frunze. În a zecea zi de cură, se bea un litru din ceaiul obţinut dintr-o lingură de frunze de mesteacăn, o lingură de boabe de ienupăr şi o lingură de frunze de coacăz negru, la un litru de apă clocotită. Se bea zilnic o cană de suc pe stomacul gol sau se ia o lingurişă de pulbere de trei ori pe zi. O cură durează 2-3 săptămâni.

Macerat din fructe sau frunze de coacăz negru – Se fac cure îndelungate (3-6 luni) cu pulbere sau cu macerat de coacăze negre.

Ulei volatil din fructele de coacăz negru  revitalizează organismul, impotriva reumatismului, litiazei renale, hipertensiunii.

Pulberea din frunze de coacăz negru este un remediu împotriva miopiei, oboselii vizuale, articulaţiilor umflate, a reumatismului cronic degenerativ, a litiazei renale, hipertensiunii

   Tulburari specifice debutului menopauzei
Se beau una-două căni de ceai pe zi sau se iau trei linguriţe de pulbere pe stomacul gol. În afara sezonului se ia o jumătate de linguriţă de pulbere de coacăze negre şi o jumătate de linguriţă de pulbere de măceşe pe zi.

Ceai din frunze şi fructe de coacăz negru devine un adversar al alcoolismului.Se bea tot acest preparat o dată, pe stomacul gol. Cura durează 6 luni.

În cazul sensibilităţii la infecţii (respiratorii, intestinale, renale) – se consumă zilnic 100 g de fragi şi 100 g de coacăze negre.

În caz de arteroscelroză, arterită, trombagenită obliteranta, hipertensiune se consumă 500 g de coacăze pe zi, vreme de două săptămâni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns